BİZİM ÇOCUKLAR'LA UMUDA YOLCULUK

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu üçüncü ve son maçında yarın İsviçre ile karşı karşıya gelecek. İlk maçta İtalya'ya 3-0, ikinci maçta ise Galler'e 2-0 yenilen ‘Bizim Çocuklar’ın, son 16'ya yükselmek için galibiyetten başka şansı yok. Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak müsabaka, TRT 1'den naklen yayınlanacak

EURO 2020 A Grubu 3. maçında Türkiye, İsviçre ile kozlarını paylaşacak. İtalya'ya 3-0, Galler'e 2-0 kaybeden Türkiye, İsviçre karşısında galibiyetten başka bir şey düşünmüyor. İlk 2 maçta aldığı mağlubiyetlerle hayal kırıklığı yaşayan Milli Takım, İsviçre engelini aşarak en iyi 3. olarak üst tura çıkma şansını devam ettirmek istiyor. 20 Haziran Pazar günü (yarın) Bakü Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak Türkiye İsviçre maçını Sloven hakem Slavko Vincic yönetecek. TSİ 19.00'da başlayacak.

İSVİÇRE MESAİSİ TAMAM

A Milli Futbol Takımı, İsviçre ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Ay-Yıldızlılar antrenmanını, Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü'nün maçlarına ev sahipliği yapan Bakcell Arena'da yaptı. Galler maçında ilk 11'de başlayan oyuncular otelde kalarak yenileme çalışması gerçekleştirdi. Teknik direktör Şenol Güneş yönetimindeki idmanda ısınma hareketlerinin ardından 5'e 2 ve dar alanda kontrol pas çalışması yapıldı. Antrenman yarım sahada iki devreli çift kale maç ile devam etti. Son bölümde kanat orta organizasyonu ve şut çalışması gerçekleştirildi.

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Gruplarda ilk 2 takım ile en iyi 4 üçüncü adını bir üst tura yazdıracak. A Grubu'nda üst üste alınan 2 mağlubiyetin ardından grupta ikinci olma şansını kaybeden Türkiye'nin, gruptan çıkmak için tek şansı en iyi üçüncü olmak. Ancak A Milli Takım, İtalya ve Galler maçının ardından sahip olduğu -5 averaj nedeniyle en iyi üçüncüler arasına girme şansını da oldukça zora soktu. Bizim, İsviçre'yi farklı mağlup etmekten başka çaremiz yok.

Gruptaki son puan durumuna göre İtalya 6 puanla ilk sırada yer alırken, Galler 4 puanla ikinci ve İsviçre 1 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Henüz galibiyeti olmayan millilerimiz ise dördüncü sırada yer alıyor.