BİZİM CEMİYET

Sevgili okurlar, benim de üyesi olmaktan onur duyduğum Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin geçtiğimiz 9 Ekim günü yapılan olağan genel kurul toplantısında İdris Taş başkanlığa seçildi. 1984 yılında kurulan Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 343 üyesi var.

Bu büyük ailenin 2006 yılından bu yana başkanlığını uzun yıllar Akşam Gazetesi’nde birlikte çalıştığım Mevlüt Yeni yapıyordu. Kendisi son genel kurulda aday olmadı. Kendisiyle 2006 yılında başkanlığa ilk seçildiğinde beraberdik.

12 Ekim günü kendisi Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin Kaleiçi’ndeki yerinde görevi yeni başkan İdris Taş’a devir ettiğinde de birlikteydik. Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne yakışan güzel bir devir teslim töreni oldu.

Genel Kurulda Divan Başkanvekilliğini yapan Gazeteci Songül Başkaya’nın devir teslim töreninde Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni başkanı İdris Taş’a “Atatürk çiçeği” getirmesi ise çok anlamlıydı.  

O devir teslim toplantısı beni 1990’lı yılların ortalarına kadar götürdü. Ben o yıllarda E TV televizyonunda muhabirlik yaparken Sevgili İdris Taş da aynı kurumda programcı olarak işe başlamıştı.

Kendisini o günlerden beri tanırım.

Yine o yıllarda E Medya bünyesindeki Yeni İleri Gazetesinde birlikte çalıştığımız meslek büyüklerimizden Erdal Orhan’ın aracılığı ile İdris Taş bir başka televizyon kuruluşuna transfer olmuştu. Kendisiyle bir daha iş hayatında yolumuz kesişmedi.

Mevlüt Yeni’yi ise 1995’te Akşam Gazetesi Bölge Temsilciliği’ne atandığı dönemde tanımıştım. Yanında yakın arkadaşım Ramazan Kalkan da işe başlamıştı. Zaman zaman İsmet Paşa caddesindeki ofislerine gider sohbet ederdik. İyi bir dost olmuştuk. 

Star Gazetesi’nde birlikte çalıştığım Hüseyin Demir’in tavsiyesiyle 2002 yılının mayıs ayında Akşam Gazetesi’nde Mevlüt Yeni’nin yanında işe başlamıştım. Kendisiyle 2002’den 2009’a kadar birlikte çalıştık. 2009’da Sabah Gazetesine transfer olmasıyla yollarımız ayrıldı.

Mevlüt Yeni, gazeteci kimliğinin yanında iyi de bir idarecidir. Hatta; yanında çalışan personeli için kendisini feda edebilen nadir insanlardan da biridir. Ben Akşam Gazetesi Bölge temsilciliğinde 2014’ün ortalarına kadar çalışmaya devam ettim. Mevlüt Yeni ile dostluğumuz baki kaldı.

Kendisine başkanımdan ziyade abi olarak hitap ederim. Birlikte çalıştığımız dönemde hiçbir zaman haberlerime müdahale etmedi. Her haberimin arkasında kale gibi durdu. Kendisiyle çalıştığım dönemde özgürce gazetecilik yaptım. Birçok başarıya imzamızı attık.

Hatta Kendisi Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçildikten sonra da cemiyetin yayınladığı Bayram Gazetesi’ne yazdığım haberle aday olmadığımız halde Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinin yarışmasında birinci de seçildik.

Bu ANSİAD tarihinde de, Cemiyet tarihinde de bir ilktir. Bu da Mevlüt Yeni’nin cemiyetin bayramlarda yayınlanan gazetesindeki haberlere bile ne kadar önem verdiğinin açık bir göstergesidir. 

Öte yandan Mevlüt Yeni’nin başkanlığı döneminde gerçekleştirilen Avrupa Birliği Projesiyle uluslararası geçerliliği olan gazetecilik sertifikasına sahip olduk.  Kendisine bu konuda ne kadar teşekkür etsek azdır.

Sevgili İdris Taş’a gelince;

Kendisini ağır bir görev bekliyor. Devir teslim töreninde bizzat kendisi söyledi. Gençlik yıllarının Antalya Gazeteciler Cemiyetinde geçtiğini anlattı. Çünkü uzun yıllar Mevlüt Yeni’nin yönetim kurulundaydı. Cemiyeti de Antalya’daki gazetecileri de mesleğin sorunlarını da yakından bilen biri.

Şimdi Sevgili Başkan İdris Taş’tan, elini taşın altına sokup, Mevlüt Yeni’den aldığı bayrağı daha ileriye taşımasını ve de gazetecilerin sesi olmasını bekliyoruz.