BİZİM BEKLENTİMİZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi uzun bir süren tatilin ardından nihayet yeni yasama dönemine başladı. Üç aylık ara verilen dönemde birçok milletvekili sahada çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmazken bazıları ise çok çalıştım edasıyla yan gelip yattılar.

***

Hatta o yatanlar toplumdan kendilerini o kadar çok soyutladılar ki neredeyse seçmenler birçoğunun adını bile unuttu desek yeridir. Neyse nasıl olsa seçim dönemine yaklaşıyoruz ya oy isteyecekleri bir seçmen olduğunu hiç olmazsa o dönem hatırlarlar.

***

Peki; o dönemde seçmen onları hatırlayacak mı önemli olan da bu değil mi? Görünen dağın ardı yakındır demiş atalarımız. İşte o dağın ardını görmeye de az kaldı. Aslında onların bu dönemde sahada olup olmamasına da çok fazla takılıp kalmamak lazım

***

Çünkü millet artık el sıkma, selam alıp verme döneminde ziyade daha farklı beklentilere girmeye başladı. Özellikle pandemi dönemi ve ardından patlayan savaş krizi ile herkesin derdi de adeta boğazlar (!) meselesi olmaya başladı. Yani tencerenin kaynaması...

***

İşte o yüzden dün itibarı ile yeniden açılan meclisten insanlarımızın beklentilerine cevap verebilecek projelerin yapılması en büyük temennimizdir.

***

Mesela sözleşmelilere kadro, 360 ek göstergelerde beklentilerini bulamayanlara yeniden düzenleme yapılması, emekli ve asgari ücretlilerin maaşlarının yaşanabilecek refah seviyesine yükseltilmesi, emeklilikte yaşa takılan milyonlarca mağdur insanımızın mağduriyetlerinin giderilmesi, yapılacak yoğun gayretler ve çalışmalarla enflasyon canavarının başının ezilmesi…

***

Elbette bunlar günümüzde tencerenin kaynaması insanlarımızın refah seviyesinin yükselmesi için yukarıda saydıklarım çok çok önemli. Ancak sadece bunlar yeterli mi? Elbette yeterli değil!

***

İçinde bulunduğumuz dönem ve etrafımızda olup bitenlere de baktığımız zaman güvenlik meselesi de adeta ben de buradayım der gibi.

***

İşte burada önemli olan vatandaş olarak ta bizim beklentimiz meclis sıralarında Türk Milletini temsil etmek adına yemin etmiş vekillerden birlik ve beraberlik içerisinde çalışma yapmalarını da bekliyoruz.

***

Elbette herkesin siyasi görüşü de söylemi de farklı olabilir ancak söz konusu milli meseleler olunca her birinin siyaseti elinin tersiyle ittiği ve önce vatan ve millet diyebildikleri bir dönem olması bizim en büyük beklentilerimizden bir tanesidir.