BİZİ NE BEKLİYOR?

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin tamamlanmasının ardından gözler meclise çevrilmişti. Özellikle seçim meydanlarında verilen sözlerin tutulması ve o projelerin hızlı bir şekilde hayata geçirilebilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne büyük görev düşüyor.

***

Bayram tatili ile birlikte çalışmalarına ara vermek durumunda kalan meclis pazartesi günü itibarı ile yoğun mesaisine başlayacak.  Peki, o yoğun mesaide öne çıkan başlıklar neler?

Tabi ki öncelik emekli ve memur maaşlarına yapılması gereken zamlar. Hayat pahalılığının bu kadar artış yaptığı bir dönemde milyonlarda yaşam standardında yapılacak iyileştirmeyi bekliyor.

***

Temmuz ayından geçerli olmak üzere yapılacak artışın asgari ücrette yapılan ara artış da dikkate alınarak sağlam olması bekleniyor. Yaklaşık yüzde 34 oranındaki asgari ücret artışının aynı oranda hatta daha da fazlası emekliye yapılmalıdır.

***

Çünkü devlete ve millete yıllarca hizmet eden, prim ödeyen o kesimin hayatın kalan kısmında rahat bir dönem yaşayabilmesi için sağlam artış yapılması şarttır. Hatta sadece artış yapmakla yetinilmemeli aynı zamanda taban aylıklarının da biraz arttırıldıktan sonra artış yapılması daha da sağlıklı olacaktır.

***

Elbette bu bizim bakış açımız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tabiri ile sırtımızda küfe yok. Sırtında küfe olanlar, sorumluluk taşıyanlar eldeki verilere göre mutlaka en iyisini vermeye çalışacaktır ona inanıyoruz. Ama bazen de hayatın gerçeklerini hatırlatmakta fayda var.

***

Nasıl memur maaşları yüzde 85 oranında artacaksa ki onu verenlerin de sırtında küfe taşıyanlar olduğunu düşünürsek o küfe taşıyanların emeklileri de hele hele SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin durumunu da göz önünde bulundurması şarttır.

***

Tabi ki yeni dönemin önemli konuları sadece emekli ve memur maaş zamları değil. Özellikle asrın felaketini yaşayan bölgedeki vatandaşların yaralarının sarılması için yoğun bir şekilde devam eden çalışmaların ara vermeden devam etmesi, kalıcı konutların da teslimatı için gösterilen olağanüstü gayretin aynen sürdürülmesi zaruridir.

SON SÖZ

İnşallah belirtilen süreden de daha erken o konutlar teslim edilecek ve vatandaşların yaraları hızlıca sarılacaktır. Allah ülkemizin ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah…