BİZE NE OLDU?

Şanlı Türk milletinin şerefli torunlarıyız. Mübarek bir Ramazan-ı Şerif ayını daha edâ ettik. Rabbimiz cennetine koymak için bizlere bir şans daha verip mübarek gün, gece ve ayları vesile kılmış.

Fakat “Ben de Müslümanım” diyen kaç kişi sağlıklıyken ayağına kadar gelen bu fırsatları değerlendirebiliyor.

Elhamdülillah kutlu misafirimiz Ramazan-ı Şerif’ten dolayı sevinçliyiz, oruçluyuz, namazlıyız, tövbeliyiz. Elimiz gönlümüz bol, güneş gibi herkese faydalıyız, yardımı severiz. 

Dilimiz bal peteği gibi kimsenin kalbini kırmadığımız gibi tatlı dilimizle, hal ve hareketlerimizle birbirimize saygılıyız, hürmetliyiz, seveceniz. Zaten bizlere de bu yakışır. 

Bize “Aziz Türk Milleti” derler. Bizi öğrenmek isteyen tarihe baksın, tarih okusun. Yalnız üzüldüğüm nokta şu;

“Ben de Müslümanım” dediği halde, daha yeni geçirmiş olduğumuz Ramazan-ı Şerif ayında açıktan sigarasını içen, açıktan yiyip içen, oruç tutanlara saygı göstermeyen, milletin gözü önünde içkisini yudumlayan şuursuza. 

‘Yiyecek ekmeği olmayan oruç tutar’ diyen nasipsize. Pandemide bile kumar oynayıp, gizli partiler yapan şuur edep fukaralarına ne demeli? Yazımın başlığındaki gibi tekrar soruyorum sizlere.

Bize ne oldu? Dünya işlerinde hepimizin gözleri çakmak çakmak. Fakat bazılarımızın ahiret işlerinde hareketleri ahmak ahmak.

Peki kurtuluş ne?

Allah (cc) ve onun Resulüne (sav) teslim olup insanca ve İslam’ca yaşamaktır.