BİZE BİR ŞEY OLUR MU OLMAZ MI?

15 Ağustos’ta altı ayın en yüksek vaka sayısı açıklandı. Kısıtlamanın en yoğun olduğu Nisan ayından bile daha kötü günler yaşıyoruz. Mahallelerinin nabzını tutan biz muhtarlar gidişatı, endişe içinde izliyoruz.

Ülkemizde ilk virüs vakasının açıklanmasının üzerinden altı ay geçti. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın sokağa çıkması yer yer kısıtlandı. Bu süreçte ki sıkıntıları mahalle muhtarları olarak yakından takip ettik.

Çocuklarıyla aynı şehirde yaşamayan yaşlılarımızın,  eğitim öğretim faaliyetlerinin durdurulmasıyla okula gidemeyen  ve özellikle sınava girecek çocuklarımızın ciddi sıkıntıları oldu. Çoğunluğu turizmde çalışan emekçiler olmak üzere pek çok insan işsiz kaldı, kimi esnaflar ise kepenk kapadı.

                                                                                                                                                ***

Çok zorlu iki ay geçirdik. Gördük ki, bu süreçlerden bihaber yaşayanlar, bana bir şey olmazcılar virüs kapılarına dayanmadan gerekli tedbirleri almayacak.

Yerlere atılan maske ve eldivenlerin, AVM kuyruklarının, nişan-düğün törenlerinin, kalabalık asker uğurlamalarının aktörleri, yaşanılan onca sıkıntının asıl sebepleri. Madem rahatımızdan ödün vermeyecektik neden yaşandı bunca sıkıntı? Yoksa sıkıntıyı yaşayan toplumsal duyarlılık sahibi sadece küçük bir azınlık mıydı?         

                                                                                                                                                 ***

Bu yazıyı neden yazdım? Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayınlanan bir tekne partisi yüzünden! Bu düşüncesizliğin bedelini yine 65 yaş üstü büyüklerimiz, okula gidemeyecek çocuklarımız, iş yerini açamayacak esnafımız, işine dönemeyecek emekçilerimiz, bir süre daha izinsiz çalışacak sağlık personelimiz ödeyecek!

Durumun hala farkında değilseniz muhtarınıza uğrayın! Onlar size anlatsın, kaç kişinin işsiz kaldığını, kaç babanın “çocuğuma ne yedireceğim” diye gözyaşı döktüğünü, mahallesindeki esnafın ne kadar zorlandığını, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın çaresizliğini.

                                                                                                                                                    ***

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek, kovid -19 testinin pozitif çıktığını sosyal medya hesabından duyurdu. En yakın arkadaşlarımızın bayram sonrasında birer pozitif vaka haline geldiğini duyar olduk.

Mart ayında nerede bu hastalar diyerek aslında böyle bir hastalığın olmadığını ileri sürenler,  artık hastanede yatan yakınları ile görüntülü konuşuyor. Tüm bu üzücü haberler virüsün kapımızı her an çalabileceğini gösteriyor.

                                                                                                                                                      ***

İlimizde virüsten kaynaklı tedavi gören tüm hastalara acil şifalar diliyorum.

                                                                                                                                                       ***

Normal hayatın akışına dönmemiz çok uzun zaman alacak gibi görünüyor. Antalya’da 150 bine yakın turizm emekçisi ki aileleri ile birlikte nereden baksanız 500 Bin kişi eder bu, evine ekmek götüremeyecek. Her gün önünden geçerken selam verdiğiniz mahalle esnafınız kepenk kapatacak. Belki de bana bir şey olmazcılığınız yüzünden en yakınınızın cenazesini taşıyacaksınız.

                                                                                                                                                      ***

İşler iyice kötüleşmeden lütfen farkındalığımızı arttıralım. Kamu duyurularını takip edelim. Hem kendimizin hem de sevdiklerimizin sağlığı için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Muhtarlarımıza ihtiyaç sahibi komşularımız için ne yapabileceğimizi soralım.

Galibiyet virüsün olmasın!