BİZ DÜNYAYI ONLAR DA ANTALYA’YI KONUŞUYOR

Dün, ANTALYA’nın öz evladı, dünya siyasetine damgasını vuran Dışişleri Bakanı MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU ile CHP’nin bana göre efsane lideri merhum DENIZ BAYKAL’ı kıyaslamıştım. Yaptığım bir tespitten öte değildi. Çünkü, ANTALYALI BAYKAL’IN yerini artık Türk siyasetinde yine bir ANTALYALI olan ÇAVUŞOĞLU’nun aldığını bu değişimin de sessizce gerçekleştiğini belirtmiştim.

Birçok yerden OLUMLU tepki aldım. Ancak bazı OKUDUĞUNU ANLAMAZLAR da tam tersi TEPKİ gösterdi. Ben sadece bir tespitte bulundum. Her ikisinin de konumları ve görevleri FARKLI. Ancak unutulan bir şey var. O da hem BAYKAL’ın hem de ÇAVUŞOĞLU’nun son dönemde bu memlekette yetişen EN IYI SIYASETÇI olduğu. Yoksa partileri farklı görüşleri farklı.

Lakin her ikisinin de öncelikleri, vazgeçilmezi ANTALYA ve bu şehrin ÂLÎ MENFAATLERI. Memleket meselesini siyaset üstü tutan iki insan, iki DEVLET ADAMI ve SIYASETÇI! Sanırım ne demek istediğimi bir kez daha anlatmış oldum. Olumlu veya olumsuz tepkilerden benim de çıkardığım dersler var. Onun için takılıp kalmam.

Geleyim bugünkü asıl mevzumuza. Dün Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya 1. Sıra Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu’nun BASIN toplantısı vardı. MEDYA büyük ilgi gösterdi. Bunun kanıtı da CHP’den aday adayı olup da sıralamaya giremeyenlerin bile gazeteci KİSVESİ ile toplantıya İŞTİRAK etmesidir.

Toplantıda Çavuşoğlu’nu dinlerken bir devlet adamının nasıl sözler kullanması gerektiğinin USTALIĞINI gördüm. Öyle cümleler kullandı ki kimseyi İNCİTMEDEN eleştirdiği oldu. Sanırım Çavuşoğlu’nun böyle davranması uluslararası meselelerde kat ettiği DENEYİMİN açık GÖSTERGESI gibiydi. Çünkü her sözünü ayrı ayrı günlerde söylese her sözü bir MANŞET olurdu.

ÇAVUŞOĞLU’nun “Biz dünyayı ANTALYA’da konuşurken DÜNYA Antalya’yı konuştu” cümlesi çok HOŞUMA gitti. Dedim ya her cümlesi ayrı bir manşet konusu diye. Bu da onlardan biriydi. Manşet konularından bir diğeri, “Bizler milletin REFAH seviyesini arttıracak ATILIMLARI konuşurken, onlar MİLLETİNE DÜŞMAN odaklara ÖZGÜRLÜK VAATLERI veriyor” cümlesi.

Bu bağlamda şu sözü de çok önemliydi ÇAVUŞOĞLU’nun; “Birkaç OY alabilmek için sırtını TERÖRISTLERE, PENSILVANYA'ya dayayanlarla ITTIFAK yapmalarından vatandaşlarımızın RAHATSIZ VE HUZURSUZ olduğunu gördüm.”

Aslında bu ve buna benzer birçok bölüm vardı toplantıda. Hem kendi SEÇMENINE, hem MUHALEFETE hem de muhalefeti destekleyen seçmene İNCE İNCE mesajlar verdi ÇAVUŞOĞLU. Kırmadan, dökmeden ve İNCİTMEDEN!

 

DEVLET adamı olmak öyle kolay değil. Hem ULUSLARARASI gündemi bileceksin ve hakim olacaksın hem ülke GÜNDEMINI bilip buna hakim olacaksın. Yetmez bir de kendi MEMLEKETININ konularını, sorunlarını, yapılanları ve yapılacakları bileceksin.

Öyle kolay işler değil VALLAHİ. Biz akşam eve giderken alacağımız EKMEĞİ unutup yolumuzu şaşırıyoruz. Ama MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU gibi, “KEÇİYİ güdüp AVRUPA’yı yönetemiyoruz.”

Niye mi? Kardeşim adam ANTALYA’da neler yapılmış tek tek saydı. Hem de ayrıntıları ile. GEREKSİZ sorulara bile tek tek cevap verip kafalarda SORU İŞARETİ kalmaması için çabaladı.

GAZİPAŞA’dan KAŞ’a kadar yapılanları ve yapılacak yatırımları her BABAYİĞİT aynı anda anlatamaz. Anlatsa bile yarım YAMALAK olur. Hele hele konusu olmayan YATIRIMLARLA ilgili bilgiler vermek zordur.

Anlatmaya çalıştığım Mevlüt Çavuşoğlu’nun ANTALYA meselelerini nasıl SIYASET ÜSTÜ gördüğüdür. Dünyanın onun sayesinde Antalya’yı konuşmasıdır. Bilmem ANLATABILDIM MI?

DÖŞEMEALTI’NIN NE

BİTMEZ ÇİLESİ VARMIŞ

Döşemealtı ilçesi son dönemde VILLALARI ile TREND yapmış, kalburüstü insanların yaşadığı bir bölge konumunda. Ancak ÇEVRE bilinci bakımında şehrin en HOYRAT kullanılan bölgesi!

Ben neredeyse her ay ilçenin Altınkale Mahallesi’nde çevreye atılan MOLOZ ve çöpleri buradan gündeme getire getire dilimde TÜY bitti. Lakin ilçenin yöneticileri ÜÇ MAYMUNU oynuyor.

Yahu arkadaş DEVE KUŞU misali kafanızı kuma gömerek sorunları çözemezsiniz. Kafanızı bir kaldırın ve gözünüzü açıp çevreye şöyle bir bakın. İlçeniz KATLEDILIYOR haberiniz ola.

Bırakın SPOR işlerini falan. Eğer o canım çevreniz elden giderse geri dönüşü olmayacak SORUNLAR yaşanacak. Takımınız ŞAMPİYON olsa ne olmasa ne. Amma çevre OLMAZSA OLMAZ!