BİTPAZARINA POLİS BASKINI

Güneş Mahallesi’nde çoğunluğu Suriyeli satıcıların oluşturduğu bitpazarına polis ve zabıta ekipleri baskın yaptı. Zabıta ekiplerinden mallarını kaçıran bazı Suriyelilerin operasyon sonrası satışa devam etmeleri ise dikkat çekti

Güneş Mahallesi, Ömer Buyrukçu Caddesi’nde kurulan bitpazarına bugün saat 15.00 sularında polis ve Kepez Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Ekipler, bisikletten elektronik aletine, mutfak eşyasından kıyafete kadar birçok ürünün satıldığı bitpazarındaki eşyalara el koyarak, kamyonlara yükledi. Operasyondan kaçmayı başaran bazı Suriyeli satıcıların ise ekipler gittikten sonra tezgahlarını yeniden açması dikkatlerden kaçmadı.

ÇALINTI MAL İDDİALARI

Öte yandan çarşamba ve cumartesi günleri kurulan bitpazarındaki ürünlerin bir kısmının çalıntı olduğu iddialar arasında yer aldı. Özellikle bisikletini kaybeden veya çaldıran vatandaşların bazıları, Güneş Mahallesi, 6040, 6035 ve 6041 numaralı sokaklarda kurulan pazarda bisikletlerini satışa sunulurken gördüklerini belirtti.

MUSTAFA KOZAK