BİTMEYEN ÇİLE: KRONİK SORUNLAR

Ah benim ANTALYA’m ah. Herkes kendi derdine düşmüş memlekette. Milyonlarca kişi, şehrin yerlisi, kentin sakinleri unutulmuş. Ne dert DİNLEYEN var ne de dertlere DERMAN olan.

Hatırlayanlarınız olacaktır, bir dönem hem valiliklerde, hem kaymakamlıklarda, hem de belediyelerde HALK GÜNLERİ vardı. Hatta kimileri GÖSTERİŞ için kapısını bile sökmüştü. Son dönemlerde bunların yerini çeşitli çeşitli renklere bürünmüş MASALAR veya AÇIK KAPI adında uygulamalar aldı. Eskisi kadar RAĞBET görüyor mu görmüyor mu bilmiyorum.

Lakin eskiden yapılan halk günlerinde devletin makamları TIKLIM TIKLIM dolar, biz gazetecilere de EN İYİ HABERLER oradan çıkardı. Çünkü dertli belli dermanı DOKTOR belliydi. Şimdilerde bunun böyle olmadığını düşünüyor ve gözlemliyorum. Öyle ki, ister masaya sorun bildir; ister açık kapıdan girip AÇIK AÇIK anlat dön dolaş aynı noktaya geliyor insanlar.

Şimdi niçin böyle bir GİRİŞ yapıp iki ayrı konuyu sonraya bıraktığımı ilk bölümün ara başlığını vererek anlatayım. Ben yazmaktan BIKTIM onlar çözüm bulmamak için hala direniyor.

KOLTUĞUNUZDAN KALKIN

Son zamanlarda hep BÜROKRASİDEKİ DEĞİŞİMDEN bahsediyor, koltukları işgal edenlerin BAKAR KÖR haline geldiklerinden dem vuruyorum. Bu hangi kurum olursa olsun. İşte bu kurumlardan birisi MURATPAŞA BELEDİYESİ! İstediğiniz sorunu iletin, isterseniz AVAZINIZ çıktığı kadar bağırın, kimseye derdinizi anlatamıyorsunuz. Çünkü herkes kendi k…çını kurtarma derdinde.

ESKİ LARA yolunda Falez-1 ve Falez-2 parkları var. Yapıldığında hem şehrin hem de bölge insanının gözdeleriydi. KORONAVİRÜS denen lanet hastalıktan sonra buralar MUTASYONA uğradı. Tıpkı VİRÜSLER gibi!

Bu iki parkın özelinde şehrin dört bir yanındaki PARKLAR özelliğini kaybetti. Eskiden çoluk çocuk eğlenmeye gidilip nefes alınan bu yerler şimdilerde gündüzleri PİKNİK ALANI, geceleri de bimekanları AÇIK HAVA MEYHANESİ, düğünlerde KIR BAHÇESİ, yıl boyu KARAVANLARIN İŞGAL yeri haline geldi.

Unutmadan kadınların ALTIN GÜNÜNDE ise evleri batmasın diye kullanılan bedava mekan oldu. Doğun günü kutlayacak ve oyun oynayacak ÇOCUKLAR boş bulurlarsa parka gidecek. Ama mümkün görünmüyor, oturan kalkmıyor, REZERVASYONLAR dolu gibi

Kimisi piknik tüpünü almış getirmiş çay demleyip yemek ısıtıyor, kimisi de utanması saç böreği açacak parklarda. Tabi bu adını zikrettiğim iki park göz önünde olduğu için herkes burayı görüyor, tüm olumsuzluklar göze batıyor. Diğerlerinin de buradan FARKI yok.

İnanmayan DUTLUBAHÇE’deki parklara gündüz gözüyle gidip bakabilir. Hangi ayyaş takımı ÇİLİNGİR SOFRASI kurmuş görebilir.

İşte bu yaşananları hem vatandaş DEFATEN anlatıyor bende yazıyorum. Ama gelin görün ki kimi kime ŞİKAYET edeceğimiz belli değil. BELEDİYEYE gitsen topu VALİLİĞE ve POLİSE atıyor, onlara gitsen top duvara çarpıp BELEDİYELERE geri dönüyor.

Ama bir Allah’ın kulu da oturduğu koltuktan bir zahmet kalmaya TENEZZÜL etmeyip oturduğu yerden olanları izlemekle yetiniyor. Yahu Allah aşkına bir kaldırın o mabadınızı o koltuklardan da halktın derdine DERMAN olun.

Yoksa; öyle veya böyle DEĞİŞİM OLACAK! Siz ve sizin gibilerde bundan nasibini alacak.

HASTALIK KAPIYA DAYANDI

Havaların ısınması bir yana yağışlı gitmesi ile birlikte ANTALYA’nın kronik sorunu olan SİVRİSİNEK VIZILTISI çoğaldı. Her ne kadar “YENİ TÜR ÇIKTI” deyip işin içinden sıyrılmaya çalışılsa da işin rengi öyle değil. Bir kere şu gerçeği kabul etmeleri lazım ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ yönetiminin, “Evet zamanında ilaçlama yapamadık ve sivrisinek larvadan çıkıp uçkun olunca elimizden kaçırdık.”

Sonrasında araya giren seçimleri, çeşitli bahaneleri ve yeni tür meselesini kabul edebilelim. Ancak SİVRİNSİNEK belası özellikle çocukları PERİŞAN etmiş durumda. Her yerleri ŞİŞMİŞ.

Dün elime bu sıkıntıdan olumsuz etkilenen bir iki fotoğraf geçti. Kiminin BACAĞI, kiminin KOLU, kiminin tüm vücudunu mübarek hayvan ısırmamış resmen YALAMIŞ!

Bu görüntülere bakınca olası hastalıkların kapıya dayandığını anlamak için doktor olmaya gerek yok sanırım. Hangi hekime gitseniz “AMAN DİKKAT” der.

Bakın sevgili yöneticilerimiz; elinizi vicdanınıza koyun ve bu sorunu biran önce nasıl çözüme kavuşturacağınızın yolunu, yordamını ve yöntemini bulun. Aksi halde bu şehirde yaşayan her insanı bir SİVRİSİNEK ışırmış ve şişirmiş olacağa benziyor.

İşin latifesi bir yana maazallah bu hayvan taşıyıcı olduğu için her an ağır HASTALIKLAR kapımıza dayanabilir. Bu nedenle lütfen ya ÖNLEM alın ya da bu beladan bizleri kurtarın.

İnanın bu SİNEK adam seçmiyor. Haberiniz ola.