BİSİKLETLE TÜRKİYE TURUNA ÇIKTI

Tekirdağ'dan bisikletiyle Türkiye turuna çıkan ressam Çetin Baltalı (30), Antalya'nın Demre ilçesine geldi. Baltalı'ya turunun Antalya etabında yolda tanıştığı İstanbullu mühendis Sinan Bayar eşlik etti.

Ressam Çetin Baltalı yaklaşık iki ay önce Türkiye'yi gezmek amacıyla Tekirdağ'dan bisikletiyle yola çıktı. Yolda tanıştığı bisikletlilerle de yol arkadaşlığı yaparak turunu sürdüren Baltalı; Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla'yı geçerek Antalya'nın Demre ilçesine geldi. Çetin Baltalı'ya turunun Antalya etabında yolda tanıştığı İstanbullu mühendis Sinan Bayar eşlik etti. Baltalı, Antalya'dan sonra Isparta ve Burdur'u geçerek Artvin'in Hopa ilçesine kadar bisikletiyle yol alacak.

Çetin Baltalı, "Birkaç yıl önce Çerkezköy'de bisikletli bir gençle tanıştım. Çerkezköy'den Kırklareli'ne kadar 130 kilometrelik yolu, bisikletle gideceğini söyledi. Bu benim ilgimi çekti. Bisikletle 130 kilometre nasıl gidilir diye düşündüm. Daha sonra kendime bir bisiklet aldım. Kısa turların ardından Edirne'den Ardahan'a, Tekirdağ'dan Hopa'ya bir Anadolu turu yapmaya karar verdim. Günde ortalama 70-100 kilometre yol gidiyorum. Bazı yerlerde iki gün kalıyorum. Köylere gidiyorum. Tarlada, bahçede çalışan insanlarla tanışıyorum. Onların sofrasını paylaşıyorum. Başlangıçta çadırda kalıyordum. Ancak pandemi sürecinde çadır kurmada güçlükler yaşadım. Çadırımı geri gönderdim. Pansiyonlarda kalıyorum. Her yerde resim yapıyorum. Fotoğraf çekiyorum. Doğada, Anadolu insanın arasında ve bisiklet üstünde mutluluğu arıyorum. Ben mutluluğun adını böyle yazıyorum. Yollarda yeni bisiklet tutkunları ile tanışıyorum. Onlarla birlikte yol alıyorum. Yol dostlukları kuruyorum. Toplam 4 bin 600 kilometre yol yapacağım" dedi.

'YENİ İNSANLAR TANIYORUM'

Baltalı'nın yol arkadaşı mühendis Sinan Bayar da "Ben bisikletle Türkiye'yi etap etap geziyorum. Geçen yıl İstanbul'dan İzmir'e kadar gezmiştim. Bu yıl İzmir'den Antalya'ya kadar gideceğim. Şu ana kadar bin kilometre yol yaptım. Ben de köylere, koylara giriyorum. Yolda tanıştığım arkadaşlarla, yol arkadaşlığı yapıyorum. Kamp yerlerinde bir iki gün mola veriyorum. Antik kentleri geziyorum. Yeni insanları tanıyorum. Ben bisikletle spor yapmak için yola çıktım. Çevreme bisikletin ne kadar önemli bir ulaşım aracı olduğunu, doğayı kirletmediğini gösteriyorum. Günde 80 ile 130 kilometre arasında yol alıyorum. Dünyanın en güzel ülkesi olan kendi ülkemi Türkiye'yi ve Türk insanını tanıyorum. Ülkemin tarihi ve doğal zenginliklerini keşfediyorum" diye konuştu.

DHA