'BİSİKLET' YARIŞLARI HEYECANI BAŞLIYOR

Lider Haber’de yayınlanan Artı Spor programının bu haftaki konukları çok etaplı yol bisikleti yarışı olan Tour of Antalya’nın Proje Direktörü Haluk Özsevim ve Tour of Antalya Yarış Direktörü Mutlu Erçevik oldu. Özsevim, “Projenin asıl amacı Antalya’yı bisiklet destinasyonu haline getirmek” dedi.

Fatma ARSLAN, Bayram OKUDAN

Dört yıl önce hayata geçirilen ve çok etaplı yol bisikleti yarışı Tour of Antalya’nın dördüncüsü 10-13 Şubat 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yarış ile ilgili hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken Lider Haber’de yayınlanan Artı Spor programına Tour of Antalya Proje Direktörü Haluk Özsevim ve Tour of Antalya Yarış Direktörü Mutlu Erçevik konuk oldu. Programda, bisiklet turizmi adına tüm dünyadan birçok sporcunun katıldığı ve Antalya’ya yeni bir anlam kazandıran Tour of Antalya’ya dair detaylar konuşuldu.

“İNANILMAZ İLGİ VE BAŞARI”

Tour of Antalya’ya Kültür ve Turizm Bakanlığının çok destek verdiğini söyleyen Proje Direktörü Özsevim, “Bu yarış inanılmaz ilgi ve başarı sağladı. Şubat ayında olması da bilinçli yapılmış bir iştir. Çünkü dünya takviminin boşluklarına baktık ve şubat ayına koyduk. Yarış artık dünya takımlarının gelmek istediği bir boyuta ulaştı. Buradan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da teşekkür etmek lazım. Onlarda ‘Bisiklet Dostu Otel’ projesini çıkarttı. Sayın Mehmet Bey’le de görüştük ve destek veriyorlar. Tour of Antalya iddia ediyorum, 5 yıl içinde dünyanın en iyi 2.1 yarışlarından olacaktır. Bu sene iyi takımları getireceğiz inşallah. Türkiye Tour of Antalya’da iyi bir noktaya gelecek. Biz artık takım seçer duruma geldik” ifadelerini kullandı.

“ÜST DÜZEY TAKIMLAR”

Tour of Antalya’da şu an 22 takım olduğunu anlatan Yarış Direktörü Erçevik ise şöyle açıkladı:

“Tour of Antalya’da şu an için 22 takım var. 14 ülkeden 12’si Pro takım seviyesinde ve gerçekten üst düzey ve dünya starı bisikletçileri de barındıran kaliteli takımlar var. Ağırlıklı olarak Belçika’dan 3 takım, İtalya’dan 4 takım ve Almanya’dan 3 takım başı çekiyor. Norveç, ABD, Rusya, Fransa gibi dünya çapında bir organizasyon. Fransa Turu, İtalya Turu, İspanya Turu gibi büyük dünya turlarını koşan çok sayıda sporcu muhtemelen takım kadrolarında olacaktır. Tour of Antalya 4 etaptan 612 kilometreden oluşuyor. Dördüncü senede kilometre bazında en uzun rotamız. Turuncu forma yokuş klasmanı olacak, yeşil forma tema sprinti iklim değişikliği, birde harici sprint formamız var.”