Bisiklet turizminde Türk-Alman iş birliği

Türkiye'nin turizm potansiyeli, Alman Bisiklet Federasyonu'nun desteğiyle bir kez daha uluslararası arenada parlıyor. Almanya Bisiklet Federasyonu ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı arasındaki iş birliği, 2021'den bu yana "destinasyon partnerliği" adı altında sürdürülüyor. Türkiye, federasyonun ilk ve tek destinasyon partneri olma gururunu taşıyor.

Bu işbirliği kapsamında Türkiye'deki bisiklet rotaları ve bisiklet dostu oteller Alman pazarında tanıtılıyor ve Türkiye'deki bisiklet seyahatlerinin ve tur paketlerinin artırılması için çalışmalar yapılıyor. Muğla Fethiye'den yola çıkan Alman bisikletçiler, tarihi ve kültürel güzellikleri keşfederek Antalya'ya ulaştı. Almanya'dan gelen bisikletçilerden Jens Zemke, Türkiye'yi ziyaretlerinin başarılı geçtiğini ve ülkenin bisiklet turizmi için büyük potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Grev ve bisiklet sporuyla ilgili bilgilerini artırmak için Türkiye'ye davet edildiklerini belirten Zemke, Türkiye'nin coğrafyası ve sıcak atmosferi sayesinde bu potansiyelin gelecekte daha da artacağına inandığını dile getirerek,  “Türkiye’ye Turizmi Geliştirme Vakfı tarafından davet edildik. Tabi ki burada bizim hizmetlerimiz sunan acentalarımız var. Burada yapılan çalışmaları rapor edeceğiz. Hem mevsimsel hem de coğrafyayı olarak yapabileceğimiz imkanların orada değerlendirip de inşallah daha çok bisiklet turistinin bisiklet turizmin yani şeyin sporcusunun da buraya gelmesini hem spor kulüpleri anlamında hem de aynı zamanda turizm açısından da size bir katkısı olacağını umuyoruz” dedi.


Greval Bike olarak Türkiye’ye gelmeden önce Türkiye hakkında hiçbir fikri olmadığını belirten Zemke, “Gelmeden önce diyor ama burada gördüğüm tecrübe ettiğim şekilde hem parkurcular hem insanlarıyla hani biraz önce de söylediği gibi insanlarla veya ilişkiler arasında veya her şey mümkün olduğu çok çok insanlarla iletişime geçip, çok sıcak bir ortam görmüş ve tabii ki coğrafyasıyla ve yollarıyla da çok memnun kaldık” diye kaydetti.

 

TURİZM ZENGİNLEŞİYOR

Alman Bisikletçi Hardburg Ulrich,  “Burada çok güzel izlenimlerde bulundum. Turizmin birçok farklı kolu var. Alternatifler çoğaldıkça daha fazla daha fazla kolları daha fazla imkanlarımız oluyor. Biz doğada yolcu giderken Bazen yağmur yağıyor falan ama bizim için çok önemli değil. Burada zaten coğrafya olarak da çok soğuk olmadığından dolayı bizi rahatsız etmiyor. Turizmde daha farklı insanların gelmesi daha farklı merak ve hobilerden insanlar gelmesi, o da turizme bir şekilde zenginleştiriyor. Bu yüzden çok olumlu görüyorum” diye konuştu.


Sporcular, 5-9 Mart 2024 tarihleri arasında, Muğla ve Antalya’da bulunan gravel disiplinindeki bisiklet rotalarını pedallayarak tescil edecekler. İlgili rotalar ise Almanya Bisiklet Federasyonu resmî sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yayınlanacak.