BİRİ YER BİRİ BAKAR MİSALİ

Bizim hayatımızda atasözlerimizin büyük önemi ve yeri vardır. Yüz yıllar önce söylense de hala günümüzde geçerliliğini korumaktadır. Döner dolaşır yaptığımız işlere ‘cuk’ diye denk gelir.

‘BİRİ YER BİRİ BAKAR KIYAMET ONDAN KOPAR’ atasözümüz sadece biridir. Bir kişi tek başına bir şeyden yararlanırsa ve diğerlerini bundan mahrum bırakırsa o zaman toplumda sıkıntılar yaşanır. İnsanlar arasına nifak girer ve huzursuzluk olur anlamında söylenmiş.

Bugün bu türde yapılan iş ve işlemler var mıdır? Saymaya kalksak sayfalara sığmaz, kardeş kardeşe, komşu komşuya, baba evlada, yönetici yönettiği insanlara düşman olur!

Bunları niye anlattım? Hemen açıklama getireyim konuya. Manavgatlıların uzun yıllardır hayalini kurduğu ancak bir türlü ulaşamadıkları ‘Doğal gaz’ meselesi.

Efendim, CHP’li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in seçim beyannamesinde yer almasına rağmen doğal gaz ilçeye bir türlü getirilemedi. Yani çalışmaları başlatılmadı.

Bunun yanında son dönemde Korkuteli doğal gaza kavuştu, Elmalı’da çalışmalar başladı. Antalya şehir merkezinde yıllardır var. Serik’e kadar hat uzandı. Sonrası yok.

Nedeni ise Manavgat’ta bir türlü konunun ele alınmaması. Bu nedenle bu işten hem Alanya hem de Gazipaşa bu nimetten mahrum kalıyor. Bunu ben değil bizzat meclis üyeleri söylüyor.

Hal böyle olunca 2 Mart’ta yapılan Manavgat Belediyi Meclisi’nde kıyamet kopmuş. Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri konunun gündeme alınmasını istemiş lakin Millet İttifakı reddetmiş.

AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol’un iddiasına göre, Başkan Sözen konu gündeme gelince Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri’ne bağırıp çağırıp hakaret etmiş.

Ayıp çok ayıp. Kendisine yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına yapmayın Sayın Sözen!

Yaşanan gelişmeden sonra AK Parti İlçe Başkanı düzenlediği basın toplantısında, “EPDK tarafından dağıtım bölgesi genişletme işlemlerinin gerçekleştirilmesi için 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu'nun 4.g maddesinin 9 numaralı alt bendinin açık ifadesine rağmen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçeye yapılacak olan doğalgaz yatırımını engellemektedir” cümleleri ile olaya açıklık getirmiştir.

Bir diğer konuda meclisin canlı yayınlanması. Bir saat 45 dakika süren toplantı 50’nci dakikada kesilmiş. Geri kalan bölümün takibi resmen sansürlenmiş.

AK Parti’nin toplantının tamamına ait görüntüleri istemesine rağmen belediyeden 50 dakikalık bir kayık gönderilmesi ise yaşanan tartışmaların kamuoyundan gizlenmesi anlamını taşıyor.

Madem sizin korkunuz ve çekinceniz yok, niye sansür uygular ve yayını yarıda kesersiniz? Madem doğal gaz çalışmasını engellemiyorsunuz neden teklifi niye reddedersiniz?

Sevgili Başkan Sözen? Önce bu konulara bir açıklık getirin ve ilçe halkını niye bu nimetten mahrum bıraktığını açıklayın. Yoksa yukarıda örneği verdiğim atasözü gerçek olacaktır.

Ha unutmadan. Bu tartışmalar yaşanırken, Manavgat'tan Anamur'a kadar, BOTAŞ tarafından yapılacak doğalgaz boru hattının inşası için kamulaştırma kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete'de yayınlandı.
Manavgat Belediye Meclisi, doğalgaz gelmesi için kanunda belirtilen şartları yerine getirilmesi için karar alırsa, doğalgazdan Manavgatlılarda faydalanacak.

Yoksa doğalgaz Manavgat'ı pas geçecek! ‘Biri yiyecek diğeri bakacak, kıyamet Manavgat’tan kopacak’

ALANYALI ÖĞRENCİLER DERTLİ

Antalya’nın en büyük ilçesi Alanya, öğrenci şehri olma yolunda adım adım ilerliyor. Ancak bununla birlikte öğrencilerin sorunları da giderek artıyor. Bunun başında barınma ve ulaşım geliyor.

Antalya merkezde yaşayan bir gazeteci olarak bazen ilçede yaşayanların sorunlarına duyarsız ve ilgisiz değil ama ilgilenmekte biraz geç kalıyoruz. Bunun en basit örneği ulaşım meselesi.

Alanya’da yaşayan Mali Müşavir Tayyar Görgülü’nün sosyal medya hesabından konuyu paylaşması ile bende sorundan haberdar oldum. Ama ilgilileri haberdar oldu mu bilemem.

Sayın Görgülü paylaşımında, “Alanya - Konaklı arası 12 km. Alanya-Mahmutlar arası da aynı mesafe ve Halk Otobüsleri öğrenciye 2.65 TL iken Konaklı Özel Halk Otobüsü olduğu için 6 TL. Konaklı’ya giden Diş Hekimliği’ndeki öğrenciler mağdur… Günlük 12 TL ücret de pahalı, 30 dk. 45 dk. otobüs beklemeleri de kabul edilemez. Üniversite şehriyiz diye övünmekle olmuyor. Öğrencilerimiz şehrimizde ne kadar mutlu onu sorgulayalım. Ulaşım da, barınma da başlı başına sorun… Lütfen UKOME’de görüşün ve Konaklıyı da merkez Halk Otobüslerine dahil ediniz. Günlük yaklaşık 250-300 öğrenci her gün bu yolda çile çekmesi vicdanları sızlatıyor…” cümleleri ile sorunu dile getirmiş.

Daha fazlası da var paylaşımında ama önemli olan bölümlerini alıp buradan aktardım. Belki sorununun çözümüne katkımız olur diye.

Benim anladığım kadarıyla öğrencilerdi keklik gibi görüp ceplerindeki paraya göz dikilmiş. Yahu arkadaş sizin üniversiteye giden birçoğunuz olsa acaba böyle bir muamele görse ne yapardınız?

Hadi bir an önce bu soruna çözüm bulunda adaletsizliği giderin. Geleceğe darbe vurmayın.