BİREYSEL PUAN

İç sahadaki performansını dış sahaya yansıtamaması sebebiyle tehlike hattından bir türlü kopamayan Antalyaspor için İstanbulspor mücadelesi bu anlamda ayrı bir önem taşıdı. Ümraniyespor ile birlikte küme düşme olasılığı en yüksek iki takımından birisi olarak gösterilen İstanbulspor karşısında alınacak bir galibiyet büyük rahatlama getirecek, diğer sonuçlar ise psikolojik olarak daha zor bir döneme sokabilecekti. Bunun yanında İstanbul ekibinin son haftalarda aldığı başarılı sonuçlar da Kırmızı-Beyazlıları ayrı bir strese sokabilecek nitelikte maç olmasının en büyük nedeni oldu.

Antalya derbisinde ortaya koyulan iyi futbol ve net skorla morallenen Antalyaspor’da bu kadroyu bozmak istemeyen Nuri Şahin, cezasını tamamlayan Fredy’yi de yedek kulübesine ekledi.

Ancak nerede o 5 gün önce derbide muhteşem bir oyun ortaya koyan o takım…

Deplasmanda kazanamama alışkanlığının yanı sıra derbi zaferinin sarhoşluğundan kurtulamayan Antalyaspor, Fernando’nun usta işi serbest vuruştan elde ettiği gol dışında rakip kaleye hiç gidemedi.

İlk yediği golde savunmanın evlere şenlik duruşunun yanına ‘tam soyunma odasına 1-1 gidilecek’ dendiği anda Larsson’un zıplamaya dahi tenezzül etmediği pozisyonda Ba’nın çok rahat bir şekilde çıkardığı kafa vuruşunda gelen gol, performansın yanında moral üstünlüğünü de tamamen İstanbulspor’a taşıdı.

İkinci devreye hızlı başlayan Antalyaspor, ‘kendisini toparlıyor’ dediğimiz anda yine ilk devredeki senaryo gerçekleşti. 51’de bireysel başarısıyla takımı adına ikinci kez eşitliği getiren isim Haji Wright olurken, 4 dakika sonra Erdal Rakip’in yaptığı büyük hata İstanbulspor’u bir kez daha öne geçirirken, Antalyaspor için işler daha da zor bir hal aldı.

Bertuğ Yıldırım ve Nakajima hamleleriyle daha çok hücumu düşünen Nuri Şahin, kısmen aradığını bularak en azından takımı yenilgiden kurtardı.

Maçı özetleyecek olursak; ligin en düşük bütçeli takımlarından birisi olan İstanbulspor’a karşı ortaya koyulan oyun bir hayal kırıklığı. Bunun yanında İlk golde Fernando, ikinci golde Haji Wright’ın net bireysel başarısı ve 3’üncü golün geldiği penaltı atışını alan Bertuğ Yıldırım’ın pozisyonlardaki bireysel başarıları, Antalyaspor’a 1 puan getiren temel etken oldu.

Bu oyun yetersiz, bu oyun pazartesi günü oynanacak ve en az bu karşılaşma kadar kritik olan Sivasspor mücadelesi için yeterli olmayabilir.