BİRAZCIK VİCDAN!

Sosyal medyada gezinirken CHP yanlısı bir sosyal medya hesabında ‘’AKP'liler, ne duruyorsunuz. Filistin’e gidip Müslüman kardeşlerinize yardım etsenize. Arap seviciler!’’ başlıklı bir paylaşım gördüm.

Paylaşımın altına CHP seçmeni olduğunu belli eden kişilerce yüzlerce yorum yapılmış. ‘’Keşke gitseler. Ne kadar çok giden olursa AKP'nin oyu o kadar azalır’’, ‘’Tek gitmesinler, yanlarından en az bir AKP'li daha götürsünler’’, ‘’Sadece AKP'liler değil, MHP'liler de gitsin’’ gibi yorumlar vardı

Cumhur İttifakına oy veren bir kişinin ölmesini istemek nasıl bir vicdansızlıktır? Nasıl bir düşmanlıktır?

Paylaşımın altına birçok kişi de ‘’Filistinlilerin topraklarını Yahudilere sattıklarını, Osmanlıyı sırtından vurduklarını’’ yazmış. Hatta kimisi bu yalan iddialara inanarak ölen Filistinliler için ‘’Oh olsun!’’ demiş. Bebeklerin ölümüne sevinmişler… Yazılan yorumlar cahillik ve vicdansızlıktan öte; CANİLİKTİR! Bazı Yahudiler bile bu zulmü protesto ederken; Bu yorumları görmek kanımı dondurdu.

Arkadaşlar; Tarihe baktığınızda, Filistinlilerin Yahudilere toprak filan satmadığını, İngilizlerin desteği ile Yahudilerin, Filistinlilere ait toprak ve evlerini gasp ettiklerini görürsünüz.

Geçen hafta haberlerde bir İsraillinin, Filistinlinin evini gasp etmeye çalıştığını, Filistinli ev sahibi İsrailliye ‘’Sen ne yapıyorsun, burası benim evim’’  dediğinde, İsrailli ‘’Ben çalmasam başkası çalacak ‘’ cevabını verdiğini izlemişsinizdir. Günümüzde bile göz göre göre Filistinlilerin yerinin yurdunun gasp edilmesi, bundan yüzyıl önce de gasp edilmiş olduğunun bir kanıtı değil midir?

Osmanlıyı sırtından vurma olayına gelince;

İstanbul doğumlu Şerif Hüseyin (Bazı kaynaklara göre İttihatçıların zorlaması ile) 1908 yılında Mekke Emiri olarak atanır. Bu atamadan sonra İngilizler kendisine giderek ‘’Büyük bir Arap devleti kuracağız ve seni bu devletin başına getirip, Halife ilan edeceğiz’’ diye vaat etmeleri üzerine birkaç Arap çetesini örgütleyip İngilizlerle işbirliği yaparak, Hicaz’da Osmanlıya başkaldır.

Bazı tarih kitaplarında sanki Arapların tamamının Osmanlı'ya ihanet etmiş gibi gösterildiği olayın özü budur. (Şerif Hüseyin’in kurduğu çete kimi kaynaklarda 350 kişi,  kimi kaynaklara göre ise 5.000 kişi olarak belirtilmektedir. Oysa Osmanlı ordusunun sayısı 15.000’dir.) Şerif Hüseyin’in çetesinin sayısı 5.000 kişi olsa bile 15.000 kişilik Osmanlı ordusunu yenebilir mi?

Zaten biz o tarihlerde bölgede Araplarla değil, Fransızlarla ve İngilizlerle savaşıyorduk. Biz ne Osmanlı döneminde ne de Cumhuriyet döneminde Araplar ile hiç savaşmadık ama günümüz AB ülkelerinin çoğu  ile savaştık. Soğuk savaşımız da halen devam ediyor. Ama nedense bu durum ülkemizdeki bir grup tarafından hep göz ardı edilerek, 3-5 bin Arap çetesinin başkaldırısı ön planda tutulmaktadır.

Olayı günümüze uyarlarsak; Ülkemde yaşayan yaklaşık 15 milyon Kürt var. Yine bir takım küresel güçlerin öncülüğünde kurulan PKK terör örgütü var.

Küresel güçlerin oyunlarına inanıp T.C. Devletine başkaldıran 3-5 bin hain PKK'lı yüzünden sayıları 15 milyonu bulan Kürt kardeşlerimizin tamamını T.C. Devleti düşmanı ilan etmek nasıl bir ahmaklıksa, Arap halkının tamamını Osmanlıya başkaldırmış gibi göstermek de aynı ahmaklıktır.