BİR VAKA, BİR KAÇ TALEP

“Can Güvenliğim Yok!”

Üç ay önceydi. Antalya ili Konyaaltı ilçesi Uluç Mahallesi Muhtarlığına bir kadın geldi. Biraz sohbet ettikten sonra “bir kadın muhtar gördüğüme çok sevindim “ dedi ve anlatmaya başladı. Anlattıkça ağladı, ağladıkça anlattı. “Can güvenliğim yok. Koruma tedbir kararı aldırmama rağmen ayrıldığım adam tarafından canımla, işimle tehdit ediliyorum” dedi.

Tam üç ay sonra ayrıldığı adamın bıçaklı saldırısına uğradı. Ama bıçak O’na değil araya giren kız kardeşine saplandı. Olayın faili aynı gece yakalanarak tutuklandı. Tüm kadın platformlarına ve emniyet güçlerimize teşekkürler.

***

Her gün bir kadın cinayeti haberiyle güne başlamak istemiyoruz. Çok basit ve insani isteklerimiz var. Eşit bireyler olarak her alanda mücadele etmek zorunda olmadan yaşamak istiyoruz. Bulunduğumuz kurumlarda, mücadele ettiğimiz siyasi alanlarda dekor olmak istemiyoruz.

***

Antalya’nın Kadın Muhtarları Ne Dedi?

Kadına yönelik şiddet ile geçen hafta mahallemizde uğraşırken bu ve benzeri olayların artık son bulmasını isteyen Alanya’dan Kaş’a, Kemer’den Kumluca’ya dokuz kadın kamera karşısına geçerek “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” dedi.

Hayatlarımızın vazgeçilemez sigortası bu sözleşme her alanda altı çizilerek yüksek sesle dile getirilmeli diye düşünüyorum.

Muhtarlarımızın Talepleri

Bu acı örnekleri yaşar ve buna karşın ne yapılabilir diye düşünürken Kadın Muhtarlar Derneği Antalya İl Temsilcisi olarak kadın muhtarlarımızla haftalık olağan görüşmelerimde birini yukarıda yazdığım projeleri tartışırken, kendilerinin sorunlarını da dinliyor, ama Antalya özelinde ama Ankara merkezinde çözüm bulmaya çalışıyorum.