BİR PROJEYE DAHA KONMANIN FİLMİ!

Gün geçmiyor ki Antalya Büyükşehir Belediyesi ile alakalı saçma sapan konular ortaya çıkmasın. Ama öyle olmuyor. Mübarek zırvalamak için yarış yapılıyor.

Büyükşehir’in başına CHP’li Başkan Muhittin Böcek’in gelmesiyle birlikte kendilerine ait olmayan projelere konmak gibi bir huy ortaya çıkmaya başladı.

Yani kendilerine ait olmayan önemli yatırım ve projeleri kendilerininmiş gibi göstererek halkın gözüne girme çabaları! Bu son dönemde biraz arttı, abartılı hale geldi.

İlk dikkatimi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Belek’te yaptırılan Serik-2 Arıtma Tesisi gibi. Oysaki burayı Bakanlık yapmış ve işletmesini Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne vermişti.

Lakin onlar öyle yapmayıp, “Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle, BETUYAB’ın katkılarıyla yapımı tamamlanan Serik-2 Arıtma Tesisi törenle hizmete açıldı. Tesisin bölgenin alt yapı ve çevre sorunlarını ortadan kaldıracak” diye açıklama yapmıştı.

Hatta, “2.5 yıl süren özverili çalışmalarımızın ardından nihayet bugün 2021 yılının son gününde ve son anda aldığım davet üzerine gerçekleştiriyoruz” ifadeleri ile sitemde bulunmuştu Başkan Böcek. Parayı veren başkası, ev sahibi başkası ama projeye ‘paraşütle atlayıp’ konmak isteyen başkası.

Neyse olur böyle şeyler dendi ve bugünlere kadar gelindi. Ama projelere ve yatırımlara konma filmi bir türlü bitmemiş. İş önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in projelerine konmaya kadar gelmiş.

Dün, “Koşullar ne olursa olsun sırası gelen her projeyi hayata geçiriyoruz. Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temelini atarak hak sahiplerinin 335 konutunun inşaatına başlıyoruz. Tıkır tıkır çalışıyoruz, Teker teker tamamlıyoruz” etiketleri ile paylaşım ve tören yapıldı.

Türel döneminde projelendirilen Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi. 9.7 hektarlık alanda uygulanmak için start verilen Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi yani.

Kat karşılığı 690 konutun yapılması planlanan projede gecekondu yapılar tamamen yıkılarak, bölgenin etrafı teller ve ahşap platformlar ile kapatıldı. Sonra seçim kaybedilince durdu. Aradan 3 yıldan fazla süre geçti. 211 hak sahibi mağdur oldu, o gün bugündür.

Sonda dün buranın temeli atıldı. Öncesinde ise, “Göreve gelir gelmez kamu yararına olan projelere devam edeceğini açıklayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 211 hak sahibinin mağdur olmaması için çalışma yaptı. Proje için düzenlenen 3 ihaleye de katılım olmayınca, projenin Antalya Büyükşehir Belediye şirketi ANTEPE tarafından yapılmasına karar verildi” denildi.

İşte açıklamalar ve projenin eskiden başladığına dair yazılıp çizilenler. Proje yeni değil. Yani Başkan Böcek’in 77 projesinden hiç değil. “Göreve gelince öğrendim” dedi projeyi. Ama üstüne paraşütle konulan bir proje.

İnsan vefalı olurda, en azından geçmişi hatırlatarak bir iki kelam ederdir. ‘Tıkır tıkır çalışıyoruz, Teker teker tamamlıyoruz’ denilinceye kadar.

Ama onun yerine “Yarım kalan seçim yatırımı” yakıştırması yapıldı. Devlette devamlılığın esas olduğu unutuldu, göz ardı edildi. Sonuçta, ‘Tıkır tıkır çalıştık, teker teker yaptık’ demek için.

Ne diyelim; “Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner” sizin tabirinizle.

ARİF YİNE SAHNEYE ÇIKTI

Bir süre önce Kazım Özalp Caddesi’nde (Kapalıyol) bir grubun saldırısına uğrayan sözüm ona televizyon gazetecisi Arif Kocabıyık, yine sahneye çıktı.

CHP Belediyelerin bankamatik memurluğu kanıtlandıktan sonra İlave TV adı altında bir sosyal medya hesabından provokatörlük yapan Arif, bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a saldırmaya başladı.

Yaptığı ‘Yoğurt’ paylaşımına binlerce hakaret içerikli tepki alan Arif Kocabıyık’ın kullanan muhalefet partileri perde arkasından gülümsemeye devam ediyor. Ancak, ‘Men Dakka duka(Çalma kapımı çalarlar kapını)’ diye bir sözü hatırlatmakta fayda var sanırım. İnanmayan tarihi ve geçmişe bir göz atıversin.

İLK KONUKLAR BELLİ OLDU

Dün ajanslarda bir habere gözüm takıldı. Manavgat’ta Ramazan Bayramı sonrası açılması beklenen S Tipi Kapalı Cezaevinden 100 adet su vanasını çalan 3 kişinin yakalandığına dair. Ilıca Mahallesindeki cezaevinden çalınan vanaların piyasa değeri 50 bin liraymış.

Hırsızlığı da E.S., S.S. ve S.S. isimli şahıslar yapmış, jandarmada yakalamış. Hani bir atasözümüz vardı, “Eceli gelen köpek cami duvarına işer” diye. Aynen öyle bir olay.

Sanırım bu olay sonrası gözaltına ve adliyeye sevk edilen 3 zanlı eğer tutuklanırsa, yeni cezaevinin ilk konukları olacak gibi. Eee, ne diyelim, etme bulma dünyası işte.