BİR 'OH' ÇEKTİ KANDİL YIKILDI

İçişleri Bakanı Soylu, Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, HDP’lileri hedef alarak, “Tırnakçılığa alışmışsınız”, “Ne oldu Demirtaş’ı açığa mı aldınız?”, “Haysiyetsizler”, “Oh. Paralar PKK’ya gitmiyor. Millete gidiyor oh.”, “Bu da size kapak olsun”, “50 yıllık bir hesabı görüyorum. 50 yıldır bu memleketin kanını emdiler. Bunlar da siyasetini yaptılar.” dedi.

Bakan Soylu, PKK’lı cenazesinin üzerine asılan Abdullah Öcalan’ın fotoğrafını göstererek, “Bu da PYD. Bakın YPG yazıyor burada. Burada da o terörist elebaşı, hain adam Apo’nun resmi var. Bunu sizin gözünüze sokmuyorum. PYD ile PKK aynı diyen Amerika ile Avrupa’nın gözüne girsin bu resim” dedi. Soylu ayrıca, yurt içindeki PKK'lı terörist sayısının 320'ye indiğini açıkladı.

BAKAN SOYLU, YARGI DAĞITTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken yaptığı konuşma sırasında HDP'lilere çok ağır sözler sarf etti. Süleyman Soylu, PKK'nın katlettiği sivillerin fotoğraflarını göstererek "Sizin az buçuk haysiyetiniz olsa siviller için başsağlığı dilersiniz. Haysiyetsizler, haysiyetsizler, haysiyetsizler. Bu çocukların hesabını vereceksiniz" diye konuştu.

Bakan Soylu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“OH! PARALAR PKK’YA GİTMİYOR”

“PKK terör örgütü köylere gitti kocalarını evlerden çıkardı kadınlara tecavüz etti. Alçaklar. Artık belediyeler devlete çalışıyor. Oh, paralar PKK’ya gitmiyor millete gidiyor oh. Not alın kayyumdan aldığımız belediyelerin hepsi hapis cezası aldı bu da size kapak olsun. Teröristliğinizi açığa çıkardık, teröristliğinizi. Çocukları dağa götürdünüz. Kız çocuklarına tecavüz ettirdiniz. Yazıklar olsun. Belediyeleri PKK’nın emrine verdiniz. PKK müfettişlerinin emrine verdiniz.”

TIRNAKÇILIĞA ALIŞMIŞSINIZ

Soylu, Türkiye'deki toplam hırsızlık sayısının günde 285 olduğunu, bu yıl 157'ye düştüğünü ifade ederek, hedefin bu sayıyı 100'e düşürmek olduğunu belirtti. Soylu, bu sözlerine karşı seslerini yükselten HDP sıralarına dönerek "Siz tırnakçılığa alışmışsınız zaten, milletvekiliniz adamın cebindeki telefonu çalıyor. Laf atma! Ama başka bir şey daha söyleyeyim; o telefonu asit kuyusuna atsan da içindekiler çözebilecek teknolojiye ulaştık biz, Amerika'da yok" diye konuştu.

DERLEYEN: FARUK ÇELİK