Bir liste krizi de Serik’te yaşandı

CHP'nin mahalli idareler seçimi için teslim ettiği listelerde Muratpaşa’da yaşanan isim değişikliği skandalının ardından bir benzer olay da Serik’te patlak verdi.

Yerel seçim sürecinde parti içi krizlerle boğuşan CHP’de aday listelerinin seçim kurullarına teslim edilmesi sırasında da aynı senaryo yaşandı. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin'in partisi tarafından kaşeli şekilde gelen Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi listesini değiştirmesi ortalığı karıştırmıştı. Yaşanan skandalın ardından CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin görevinden alındı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise olaya ilişkin Lider Gazete’ye yaptığı özel açıklamada, “O görevinin gereği olmayan bir iş yapmış ve listeyi değiştirmiş. Büyük bir parti suçu... Görevden alındı. İhraç edilmek üzere Yüksek Disiplin Kurulu’na verildi” diye konuştu. CHP Antalya'da bu skandalın etkisi hale sürerken bir liste krizide CHP Serik’te patlak verdi.

SERİK’TE LİSTE KRİZİ

Kadir Kumbul'un belediye başkan adayı olduğu Serik’te, ilçe başkanı Şeref Çimen’in CHP Genel Merkezi'nden gelen onaylı listeleri değiştirdikten sonra seçim kuruluna teslim ettiği ortaya çıktı.