BİR KEZ KENDİN OL!

İlk günden beri belliydi bir gün kendi ayağına dolaşıp düşeceğin. Yıllardır kabuğundan çıkamayan, ördüğün örümcekli düşüncelerinle hayatı kendine zindan eden bencil, beceriksiz, korkak biriydin sen.

***

Doğru, yalnızca bir taneyken sen başkalarının onlarca yalan doğrusunu giyindin üzerine. İlk başlarda keyifli geliyordu başka yalanlara çanak tutmak. Çünkü yalandan da olsa ödüllendiriliyordun, alkışlanıyordun.

***

Oysa bir gün kendi benliğini kaybedecek olduğuna inandırsalardı, kendine karşı bu kadar saygısızlığı yapar mıydın? Ne korkunç, cesaretin “Evet!” diyecek kadar bile kalmamış.

***

 “Ben demiştim” demekten ilk kez böylesine rahatsızlık duyuyorum. Bana bakan çaresiz gözlerini görünce haklı çıkmış olmanın verdiği hüznü en derininde yaşıyorum.

***

 “Hayat çok garip” derdin. Bir türlü bu hayatta kendine bir yer bulamamıştın. Sığıntı gibi yaşamaya gebe kalmayı kendine layık gördün. Sandın ki çanak tuttuğun kişilerle bu hayat böyle gelip geçecek.

***

Geçecek olan zamanın senden hesap soracağını bilemedin. Gelişi güzel, ezbere, olduğu gibi, zamanını hoyratça kullandın. Kendinden çok başkalarını önemsedin.

***

Başını ne zaman kabuğundan çıkarsan o zamanlarda da kendin dışında herkes oldun. Oysaki ne çok sebebin vardı değil mi kendin olmak için yaşamaya?

***

Sadece kendi düşüncelerinle insanların karşısına çıkabilir ve saygınlık kazanabilirdin. Sen özündeki kişiye sahip çıktığın için kimse senin boğazına çökmeyecekti.

***

Birilerinin yanında değer görmek için o kadar maskeyi yüzünde taşımaya da gerek yoktu. Yüzleşmek için bir kere olsun bakabilseydin eğer yüzündeki maskelerin seni ne kadar çirkinleştirdiğini görebilecektin.

***

Başkaları yerine sadece bir gece olsun kendini dinleyebilseydin ruhundaki eşsiz sesi bulup dışarı çıkarabilecektin.

***

Gülümsemenin ne kadar yakıştığını yanağında oluşan çukurda mutlulukla sevenlerine yansıtabilecektin, onlarca yalan yerine kendi doğrunla adımlayabilseydin bu yaşına kadar geldiğin yolun sonunda huzurla gözlerini kapatabilecektin.

***

Ve daha benim sayamadığım, senin keşfedemediğin birçok güzelliğini gizlemeseydin birçok sebebin olacaktı insanca yaşamaya...