BİR İMZA HAYATINI ‘KABUSA’ ÇEVİRDİ

Antalya’da taksicilik yapan 54 yaşındaki emekli Mustafa Turgut, iddiasına göre daha önce hiç tanımadığı S.A. isimli şahıs tarafından 238 bin Türk lirası borç almış gibi gösterilerek dolandırıldı. S.A.’nın kendisini icraya vermesi nedeniyle bir yıldır kabusu yaşayan 4 çocuk babası, yetkililere sesini duyurmaya çalışıyor.

Zehra TEKECİ – İrem GÜNEYBAZ

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı sürecinde sahibi olduğu taksi üzerinde herhangi bir borç olup olmadığı öğrenmek için girdiği e-devlet sisteminde kendisi adına icra takibi yapıldığını öğrenen 4 çocuk babası Mustafa Turgut için kabus o gün başladı. Usulsüz yollardan yapılan tebligatlar nedeniyle itiraz süresinin de kaçırılmasını sağlandığını iddia eden Turgut’un dünyası tüm mal varlığına el konulmasıyla başına yıkıldı. O günden bu yana Turgut, 238 bin Türk lirasını almadığını ve kendisini icraya veren S.A.’yı tanımadığını kanıtlamak için canla başla mücadele veriyor.

“BÖYLE BİR KONUDAN HABERİM DAHİ YOK”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Mustafa Turgut, tanımadığı bir insan tarafından icraya verilmenin şokunu yaşadığını anlattı. Turgut, olayın geçen yıl meydana geldiğini söyleyerek, “Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nda yayladaki evimde otururken sahibi olduğum taksi üzerinde bir ceza olup olmadığını kontrol etmek amacıyla e-devlet sistemine girdim. Burada icra takibi başlatıldığına dair bir belge gördüm. İcra takibini gördüğümde büyük bir şok yaşadım. Daha önce hiç tanımadığım bir insan tarafından 238 bin Türk lirasını elden aldığım A4 kağıdına yazılmış, altında ise imzam olduğu söyleniyordu. Ödeme yapılmadı diyerek icraya verilmişim. Benim böyle bir konudan haberim dahi yok. Bayram sonunda bu konuda itirazda bulunmak için hemen avukatımla iletişime geçtim, ancak itiraz süresini kaçırdığımızı öğrendik” diye konuştu.

“HANGİ YOLLA İMZA ATTIRILDI BİLMİYORUM”

Kendisinin dolandırıldığını söyleyen Turgut, “Ben hiçbir şekilde böyle bir kağıda bilerek imza atmadım. Bu insanı hayatım boyunca hiç görmedim, telefonda dahi görüşmedim. Ben bu parayı hiçbir şekilde almadım. Bir kağıt parçasına araç değiştirmek için 238 bin Türk Lirasını aldığım yazılmış, altında imzalar var. Yapılan araştırmalarda ise bu imzanın bana ait olduğu tespit edildi. Hangi yolla bu imzanın attırıldığını bilmiyorum. Kargocu veya postacı kılığında yapmış olabileceklerini düşünüyorum” dedi.

“EVİME EKMEK GÖTÜREMİYORUM”

Turgut tüm mal varlığının icra edildiğini bu nedenle çalışamadığını belirterek, “İcra nedeniyle aracımı 8 aydır çalıştıramıyorum. 4 çocuk babasıyım, evime ekmek götüremiyorum. Bir yılda 25 kilo verdim. Maddi ve manevi olarak çok yıprandım. Yetkililerin artık sesimi duymasını istiyorum. Bana yardım etsinler. Almadığım bir para için mağdur ediliyorum” ifadelerini kullandı.

“BEN YANDIM SİZ YANMAYIN”

İcra takibi başlatan S.A.’nın iddialarının doğru olmadığını vurgulayan Turgut, şunları kaydetti:

“Benim araç değişimi için bu parayı aldığım iddia ediliyor. Ben 2019’da ÖTV ile aracımı yeniledim. Kanunen zaten ben 3 yıl araç alıp satamam. Bu işlem için Esnaf Kefalet Kredisi çektim. Faturalarım, belgelerim var. Ben nasıl 6 ay sonra araç değiştireyim, neden değiştireyim? Ben böyle bir şey asla yapmadım. Beni dolandırdılar. Başka insanlar da zarar görsün istemiyorum. Ben yandım siz yanmayın”

“TEBLİGATLAR USÜLSÜZ YAPILMIŞ”

Turgut’un avukatı Yusuf Karaşahin ise, olayı öğrendiklerinde tebligatın usulsüz yapılması ve sürenin kaçırılması nedeniyle icra mahkemesinde dava açtıklarını söyledi.  Hemen ardından dolandırıcılık şüphesiyle suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Karaşahin, “Tebligatlar usulsüz şekilde yapılmıştı. Bu konuda gerekli işlemleri başlattık. Bu durum dışında borcumuzun olmadığında dair menfi tespit davası açtık. Şu an tüm süreçlerimiz devam ediyor. Yargılama sürüyor. Bu davada haklıyız. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. İnşallah güzel bir sonuç alacağız” diye konuştu.

Son dönemde senet dolandırıcılığı adı altında pek çok olayın gündeme gelmeye başladığını da vurgulayan Karaşahin, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.