BİR GÜNLÜK 29 EKİM ATATÜRKÇÜLERİ

Bugün sizlere, Antalya’da sözde Atatürkçü olanları, Atatürk’ü kullananları anlatacağım…

ADD Atatürkçü Düşünce Derneği’ni şöyle bir araştırdım. Resmî sitelerine girdim ve kuruluş nedeni şu şekilde yazıyor:

“Atatürk’ün bedensel varlığının artık aramızda bulunmamasından cesaret alan içteki ve dıştaki kimi olumsuz güçler,  Atatürk devrim ve ilkelerine karşı, açık ya da kapalı saldırılarını doruğa ulaştırmış bulunmaktadır. Bundan daha kötüsü, plânlı ve sinsi bir çalışma ile, o devrim ve ilkeleri gelecekte yok etmek çabası içindeler”

Kendilerini böyle anlatıyorlar. Bunu okuyunca katılmamak mümkün değil. Ama biraz araştırınca kazın ayağı öyle değil. Anlatayım; 2015 yılı meğer Antalya Atatürkçü Düşünce Derneği’nin FETÖ yılıymış. Her fırsatta, her resmî bayramda devlet ve hükûmet aleyhine konuşmalar yapan, eski ve yeni ADD başkanları, cemaat ile bir şekilde birlikte olmuşlar...

Tesadüf mü bilemedim. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Başkanı İbrahim Daş, cemaatçi terör örgütü FETÖ’nün Antalya’daki amiral gemisi AKDİM’de Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ konulu sohbet düzenlemiş... Gitmiş boy boy resimler çektirmişler...

15 Temmuz darbe sonrası silinmiş bu resimler. Atatürkçü başkan; cemaatçilere Cumhuriyet ve Atatürk’ü anlatmış... Ne dersiniz... Atatürkçü bir insanın cemaat ile ne işi olur. Atatürkçü insanın terör örgütü ile ne işi olur. Mevcut ADD Başkanı bunu yapar da, bir önceki eski ADD Başkanı Mustafa Durna, şimdi onursal başkan Mustafa Durna boş durur mu?

Yıl 2015, Mustafa Durna ADD Başkanlığını bırakmış... CHP Muratpaşa meclis üyesi olmuştur. FETÖ’nün bir okulu “Toros Koleji” kânunsuz yapılan kaçak yapıları vardır. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yere ısrarla buraya ruhsat vermek için gündeme getirmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı: Yok yapamazsınız, Büyükşehir Belediyesi: Meclis kararı var, yapamazsınız. Demesine rağmen... Bir şekilde kata külleyle Ümit Uysal’ın olur yazısı imzası ile ‘’Çalıyı arkadan dolaşarak’’ sadece 3 meclis üyesi ile encümen kararı olarak ADD Eski başkanı Mustafa Turna imzası ile FETÖ Terör örgütü okuluna kânunsuz bir şekilde kıyak geçmiş, korumuşlar.

Devlet, veremezsin demiş; bunlar biz veririz demiş... Encümen kararı çıkartmış vermişler. Dedim ya, Atatürkçü bir insanın cemaat ile ne işi olur. Atatürkçü insanın terör örgütü ile ne işi olur. En son 29 Ekim kutlamalarında izledim... CHP Antalya İl Başkanın HDPKK ziyareti hakkında tek bir açıklama yapamayan ADD Başkanı İbrahim Daş, her zamanki gibi devlete gelince verdi veriştirdi.

Sonrası daha vahimdi. HDPKK’yı ziyaret eden, HDPKK’ya desteklerini sunan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar ile kol kola meydanda bulunan Atatürk heykeline karanfiller çiçekler bıraktılar... Gülücükler dağıttılar... Boy boy resim çektirip sosyal medyadan Atatürkçü (!) olduklarını yayınladılar.

Buradan Sormak isterim, ADD Başkanı İbrahim Daş’a; HDPKK’yı ziyaret eden ,HDPKK’ya desteklerini sunan CHP Antalya İl Başkanı ile kol kola çiçek bıraktınız ya... CHP Antalya İl Başkanın HDPKK Ziyareti hakkında tek bir açıklama yapamayan ADD. hani kuruluş nedeniniz var ya...

HDPKK Antalya il Başkanlığını ziyaret ederek Atatürk’ü, T.C. Cumhuriyetini anlatacak mısınız? Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hangi ilkesinde, ideolojisinde terör örgütü ve destekçileri ile birlikte kol kola olmak, birlikte hareket etmek var?

Hani kuruluş nedeninde açıklıyorsunuz ya; “Atatürk’ün bedensel varlığının artık aramızda bulunmamasından cesaret alan içteki ve dıştaki kimi olumsuz güçler'' diye... Bu olumsuz güçler devlet mi? Size göre...

Kalın Sağlıcakla...