BİR BELEDİYE GİZLİ EYLEM YAPAR MI?

“Bir belediye toplu ulaşımda gizli eylem yapar mı?” sorusu hiç aklıma gelmemişti. Maalesef yaparmış! Bunca yıldır gazetecilik yaparım ömrü hayatımda ilk kez gördüm bunu. Demek ki yaşadıkça görecek çok şeylerimiz varmış.

Tıpkı Nazım Hikmet’in, “Güzel günler göreceğiz çocuklar…..” şiirinin dizelerindeki gibi. Fakat bize güneşli bir kentte bırakın güneşi görmeyi resmen zindana atıyorlar ama farkında bile değiliz. Yerel iktidar genel idareye kızıp resmen halka zulmediyor, inceden inceye!

Antalya’da son günlerde toplu ulaşım sorunu giderek büyümeye devam ediyor mu? Evet. 160 civarında otobüs sefere çıkmıyor mu? Evet. Vatandaş yolda kaldı mı? Evet. Toplu ulaşıma zam geldi mi? Buna da evet. Peki sıkıntı giderildi mi? Kocaman bir hayır. İşkenceye devam yani.

‘Biz Birlikte Yaparız’ mottosu ile göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ne yaptı bu sorunu çözmek için? Kocaman bir hiç! Aslında yaptı. Halkın cebinden alıp otobüsçü esnafına yüzde 28 zam verdi. Sonra? Hükümeti akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle eleştirip KDV indirimi ve özel muafiyetler istedi.

Toplu ulaşım işinin esnafın eliyle değil belediyenin kendi imkanları ile yapılmasını sürekli önerdim. Ama nafile. Sakalımız yok ki sözümüz dinlesin.  Bu konuda Başkan Böcek ne yapmış biliyor musunuz? Halk otobüsçülerine otobüslerini kiralamayı teklif etmiş. Sonuç? Anlaşma yok! “Yırtılan deli Bekir’in yakası”

Toplu ulaşım zamlansa bile çile devam ediyor. Çünkü kazanamayan esnaf pasif eylemini çaktırmadan sürdürüyor. Çile bülbülüm çile yani. Bir iki gün önce Muhittin Böcek’i canlı yayında katıldığı bir TV programında izlerken elektrik fiyatları, ASAT’a gelen fatura ve tramvayın harcadığı elektriğe konuyu getirdi.

Bu sözleri duyunca, “Eyvah” dedim. Korktuğum başıma geldi. Dün Lider Gazete’de yayınlanan ‘EN İYİSİ TABANVAY’ başlıklı haberi okuyunca Başkan Böcek’in dilinin altındaki baklanın tramvay seferlerinin azaltılması olduğu anladım.

Demek ki o gün akşam sinyali vermiş, ‘Geliyor gelmekte olan’ demiş ama geç fark etmişiz. Kontak kapatan otobüsçülerden sonra Büyükşehir’e ait ANTRAY’da da eylem başlamış.

Kontak kapatan otobüslerin yanı sıra bu kez de tramvay seferleri durdurulmuş. Bazı seferler aradan cımbızla çeker gibi çekilmiş. Eskiden kıza süren iki sefer arası 14 dakikalara çıkmış.

Hatta bazı zamanlar bu süre 15-18 dakikaya kadar uzuyor. Gelen vagonlar ağzına kadar dolu. Bin binebilirsen! Bakar mısınız şu yapılana. Halkın hayatını kolaylaştırması gerekirken bir belediye, resmen zulmediyor. Hükümete kızıp gizli eylem yapıyor. Olan da vatandaşa oluyor.

Bu gizli eyleme bakacak olursak, yakında ASAT’a gelen elektrik faturasını gerekçe gösterip su kısıtlamasına gidilirse şaşırmam. Nede olsa ‘Geliyor gelmekte olan’ öyle değil mi?

KİM BU PORSCHE’Lİ CHP’Lİ

Antalya’da son günlerde garip gureba işler oluyor. Halkın adamı olarak lanse edilen bazı isimler, lüksün adresi olarak karşımıza çıkıyor. Halk için halka rağmen cukkalar cebe!

Ben size bir iki tüyo vereyim siz bu ‘Porsche’ye binen CHP’linin kim olduğun tahmin edin. Hani AK Parti’den istifa eden bir meclis üyesini ‘Mal bulmuş mağribi’ partisine götüren!

Hem de CHP’den istifa ederken partisine ve partililerine ağır laflar eden birine Genel Başkanı’na rozet taktıran ama sonrada cami avlusuna bırakıp kaçan kişi! Hadi bu kadar tüyo ve ipucu yetmez diyenlere bir joker daha. Hani eski otogarın yerindeki AVM’nin önüne yapılan gece kondu büfenin sahibi. Ama asıl sahibi başkası!

Hadi bir ipucu daha. Büfenin asıl sahibi müteahhit. Kim diye sormayın. İzzet’i nefsi olan bunları yapmaz. Halk için halka rağmen. Sanırım yeterli, PORSCHE’Lİ CHP’li yöneticiyi tanımak için. Ne diyelim. Allah (pardon Muhittin Böcek) daha çok versin.

ANINDA İŞLEM YAPILDI

Bir iki gün önce ‘Bir bu eksikti’ başlıklı yazımda Antalya’da taksici esnafının canını sıkan bir gelişmeden bahsetmiş ve acil önlem alınması gerektiğinin altını çizmiştim.

İstanbul merkezli ‘GETİR Bİ TAKSİ’ uygulamasının şirketi (Getir Perakande Lojistik A.Şb.), Antalya merkezdeki durak başkanlarını bir restoranda yemekte buluşturmuş ve esnafı bölmek adına sistemi devreye sokmak istemişti.

Yani durak sınırı tanımayan bu sistem ile Antalya’da işleyen çarkın içine çomak istenmişti. Tıpkı ÜBER gibi. Uyarımı Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan dikkate almış.

Hemen işlem başlatılmış ve avukatlar devreye sokularak ilgili firmaya ihtarname çekilmiş. Bu konuda Başkan Alkan’da sosyal medya hesabından hem esnafa hem de kamuoyuna açıklama yapmış.

Önemli olan duyarlı olmak. Esnafın hakkını aramak. Yoksa sistem devreye girdimi engellemek çok zor. Umarım bu dert başlamadan biter ve herkes rahat bir nefes alır.