BİR ANNENİN EN ZOR SINAVI

Kepez Varsak’ta oğluyla birlikte hayat mücadelesi veren Sibel B., yaşadıklarını Lider Gazete’ye anlattı. Hayat mücadelesine, daha minik oğluna 5 aylık hamileyken uyuşturucu bağımlısı eşi tarafından yarı yolda bırakılarak başlayan 31 yaşındaki Sibel B., bir darbe de ailesi tarafından aldığını açıkladı.

Hem ailesi hem de eşi tarafından darbe yiyen Sibel B., Kepez Varsak’ta hayat mücadelesi veriyor. Esas mesleği kuaförlük olan 31 yaşındaki Sibel B., hamileyken eşi tarafından terk edildiğini ve ardından da ailesi tarafından istenmediğini öne sürdü. Uyuşturucu bağımlısı saplantılı kocası tarafından şiddet gördüğünü de anlatan Sibel B., kocasının boğazına bıçak dayadığını dile getirdi. Sibel B., şu an 3 yaşındaki oğluyla yaşam mücadelesi verdiğini, eski eşinin nafakayı ödemediğini bildirdi. Sibel B., hayatını devam ettirebilmek için yetkililere sesinin duyurulmasını istiyor. Mağdur Sibel B., oğlunu tüm bu olumsuzluklara rağmen topluma karşı iyi bir birey olarak yetiştirmek istediğini açıkladı.

“BOĞAZIMA BIÇAK SAPLADI”

Sibel B. uyuşturucu bağımlısı saplantılı kocası tarafından şiddet gördüğünü de belirtti. Sibel B. , kocasının boğazına bıçak dayadığını dile getirerek hukuksal süreci de başlattığını bildirdi. Mağdur kadın yaşadıklarını şöyle anlattı: “ Tehditlerine, hakaretlerine maruz kalıyordum. 6 ay önce bıçaklandım. Boğazıma, şah damarıma bıçak sapladı. Şikayetçi oldum ve 6 ay hapis cezası aldı, akabinde yine 3 ay ceza aldı ama hiçbirinde yatmadı. Her cezayı aldıktan sonra daha kötü tepkilerle geldi. Hala tehditleri devam ediyor. Gittiğim her yerde beni buluyor. 3 ay önce nafakaya tabi tutuldu ama nafakamı da vermiyor.”

“ANNEM BENİ İSTEMİYOR”

Eşinin yarı yolda bırakmasının ardından bir darbe de annesinden aldığını öne süren Sibel B., zorlu hayat hikayesini şöyle aktardı:

“Hamileyken eşim beni yarı yolda bıraktı. Çocuğuma tek başıma sahip çıktım. Çocuğumu 3 yaşına tek başıma getirdim. Ailem hiçbir şekilde destek çıkmadı, anne babamda ayrıydı. Bir yıl annemin evinde kaldım, sonra annem beni kucağımda çocukla dışarı attı. Şu anda hiçbir gelirim yok. Önceden çalıştığım yerden tanıştığım hali vakti yerinde bir hanımefendi vardı. Kullanmadıkları, değerlendirmede aşamasında oldukları evlerini açtılar, 8 ay orada kaldım. Daha sonra evleri satıldı ve ben dışarıda kaldım. Annemin boş evi var ama hiçbir şekilde beni istemiyor. İkinci evliliğini yaptıktan sonra bir kardeşim daha oldu. Biz 4 dört kardeşiz ama çok ayrımcılık yapıyor. Annem bana sahip çıksaydı böyle bilmediğim insanlardan yardım istemezdim. Ben böyle biri değildim ama bu duruma getirdiler. Annem hiçbir eşyamı almaya fırsat vermeden ne haliniz varsa görün.”

BU FERYADA KULAK VERİN

Muratpaşa Belediyesi’nden yardım talebinde bulunduğunu ancak ikametgâhı Kepez Belediyesi’ne bağlı olduğu için alamadığını dile getiren Sibel B., “Devlet desteği almak için Muratpaşa Belediyesi’ne başvuruda bulundum ama ikametgâhım Kepez’de olduğu için bir şey yapılmadı. Açlıktan ölmem ama kira desteği önemli. Kepez Kaymakamlığı ile görüştüm. Hep tek seferlik 200, 300 liralık destek sağlandı. Onun dışında bir yıldır başka hiçbir destek almadım, çok mücadele ettim. Şu an sadece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yardım alıyorum onun dışında başka hiçbir şey yok ve çok çaresizim. Nafaka son iki aydır bağlandı ama çocuğumun babası onu bile vermiyor. Şu ana kadar çorap bile almadı. Nafakayı da icra yoluyla almaya uğraşıyorum” diye konuştu.