BİR ANKARA MASALI

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte aday adaylarındaki heyecan tavan yaparken her gün yeni bir hikaye okuyor veya masal dinliyoruz. "Ben kesin adayım diğerlerinin şansı yok", "İş bitti bu gün yarın ismim açıklanacak " türünden algı peşinde koşanların gerçekliğini bizzat yerinde görmek amacıyla Ankara'ya gittim.

***

Lider Medya Genel Yayın Yönetmenimiz Sabri Çağlar ile birlikte iki gün boyunca Ankara'da hem meclis hem de partilerin genel merkezlerinde kulislere şahitlik ettik. En son söyleyeceğimi başından belirtmek isterim ki Antalya için adaylığım tamam diyenlerin tamamı yalan söylüyor.

***

Daha ne kesinleşen bir isim ne de dağıtımda belli olan ilçeler var. Elbette yapılan çalışmalar var ki hangi ilçenin hangi partiye verilmesi, hangi ilçede kimin aday olması türünden... Ancak bizzat çalışmayı yapanlar bile bu konuda açıklama yapamıyor.

***

O halde masal uyduranların derdi ne peki diyecek olursak kamuoyu baskısı oluşturabilmekten öte bir durum değil. Hele hele genel merkezlerde ve meclis kulislerinde şahit olduğumuz tabloya bakacak olursak aday adaylarının birçoğunun hayal peşinde koltuğuna şahit olmuş oluyoruz.

***

Tabi ki ismi geçenlerden bazılarının on planda olduğunu da belirtmek lazım. Ancak milletvekillerinin bile isim bilmediği yerde birileri niye yalanda ısrar eder o da garip bir durum.

***

Bakın beyler gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi bir huyu var. Peki, gerçekler ortaya çıktığı zaman bu söylediğiniz yalanlardan veya uydurduğunuz masallardan dolayı seçmen karşısında mahçup olmayacak mısınız diye sorasım geliyor da sonra gerek yok hiç sorma diyorum kendi kendime.

***

Çünkü yüz olsa beş yıldır uydurdukları yalanlar karşısında kızarır ama nerdeeeee?

Bekleyip görelim bakalım genel merkezler neyleyecek.

Hayırlısı inşallah!