Bir 'evet' de TÜMSİAD'dan

BİR ARAYA GELİP, REFERANDUM KARARLARINI AÇIKLADILAR...

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Antalya Şubesi, referandum oylaması öncesinde kararını açıkladı. Başkan Hüseyin Demirezen, Anayasa değişikliği paketini desteklediklerini belirterek, halk oylamasında ’evet’ oyu vereceklerini söyledi.
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Antalya Şubesi Başkanı Hüseyin Demirezen ve yönetim kurulu üyeleri, düzenlediği basın toplantısında Anayasa değişikliği için yapılacak referandum da verecekleri oyu açıkladı. Türkiye’nin dünyada söz sahibi bir ülke konumuna gelebilmesi için mevcut şartların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Demirezen, yeni anayasanın iş dünyasını yakından ilgilendirdiğini vurguladı

REFERANDUM'A EVET DESTEĞİ
Başkan Demirezen, şu ifadelere yer verdi:
"Ekonomik istikrarın, yatırımların ve ekonomik canlılığın devam etmesi, terörün sona erdirilmesi, içinde bulunduğumuz coğrafyada barış ve huzurun tesis edilmesi iş adamları için hayati derecede önem taşımaktadır. 'Dünya 5 ten büyüktür sloganıyla' adeta bütün mazlum milletlere özgüven aşılayan, bölgesinde ve yakın coğrafyasında söz sahibi olan ülkemiz, Dünya’da en büyük 20, Avrupa’da ise ilk 8 ekonomiden biri haline gelmiştir. Ülkemiz artık yeni anayasa ve yönetim sistemi ile gelişme ve büyümesini arttırarak devam etme kararlılığındadır".

KOALİSYONLARA MAHKUM OLUNMAYACAK
Anayasa değişikliği paketinin, ülkemizin istikrarlı bir siyasi ve ekonomik yapıya kavuşmasının önünü açacağına inandıklarını belirten Atmaca, şunları kaydetti:
"Yürütmenin işlerliğini hızlandıracağına ve artıracağına, yürütmeyi daha etkin ve hesap verebilir bir sisteme kavuşturacağına, devletin millet için var olduğu esası ile milletin devlet yönetiminde gerçek söz sahibi olmasını sağlayacağına, sadece seçkin ve imtiyazlı bir kesimin değil toplumun tamamının güvence altına alındığı bir ortam oluşturacağına ve vesayet sistemine son verileceğine, sözü ve kararı gerçek sahibi olan millete tevdi edeceğine, artık koalisyonlara mahkum olunmayacağına, her türlü ekonomik, sosyolojik ve kültürel müdahalelere karşı ülkeyi daha güçlü hale getireceğine, ülke sorunları karşısında milletin temsilcilerinin elini kolunu bağlayan zincirleri kıracağına inanıyoruz.

DAHA GÜÇLÜ EKONOMİYE EVET
 “Yine alınacak önlemler ile devlet içerisinde şer odaklarının kadrolaşmasının engelleneceğini ümit ediyoruz. Ekonomik istikrar için, büyük yatırımların devamı için, mazlum coğrafyalara uzatılan şefkat eli için, Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulması için koalisyonlara mahkum olmamak için, hantal devlet yapısından (bürokrasisinden) kurtulmak için, ülkeyi yönetmenin iki dönemle sınırlandırılarak tek adamlığa son verileceği için, biz bu Anayasa değişikliği paketini desteklediğimizi ve halk oylamasında 'evet' oyu vereceğimizi bütün kamuoyuna ilan ediyoruz”