50 bin liraya unut gitsin!
Antalya’da yaşayan Cem Özden, 5 yıl önce CHP’li Muratpaşa Belediyesi tarafından hacizli aracının belediye otoparkına çekildiğini, ancak borçlarını ödeyip geri almaya gittiğinde aracının ''kayıp'' olduğunu öne sürdü. Özden, otopark ve zabıta ekiplerinin, ''Ortada bir cenaze var. Biz cenazeyi nasıl kaldırırız?'' gibi ifadelerle sürecin çözümü için kendisine 50 bin liralık bir teklif sunulduğunu söyledi.
5 YIL ÖNCE ÇEKİLEN ARAÇ BUHAR OLDU
Kışla Mahallesi’nde yaşayan Cem Özden’in iddiasına göre hasarlı ve hacizli otomobili, 24 Aralık 2019’da Muratpaşa Belediyesi zabıta ekipleri tarafından Ermenek Mahallesi'ndeki belediye otoparkına çekildi. Maddi zorluklar nedeniyle aracını hemen alamayan Özden, altı ay önce borçlarını kapatarak otomobilini almak için otoparka gittiğinde otomobili yerinde bulamadı. Otopark görevlilerinden "Burada böyle bir araç yok" yanıtını aldığını belirten Özden, fotoğraflar ve kayıtlarla durumu savcılığa taşıdı. Görevliler ise aracın başka bir taşıtla karıştırılmış olabileceğini ileri sürdü.
ZABITA: PEŞİNE DÜŞME, İŞ HALLOLUR!
Otoparkta yapılan aramalarda vinçle kontroller yapılmasına rağmen araç bulunamadı. Süreci anlatan Cem Özden’in annesi Güleser Karabiber, zabıta görevlilerinin "Ortada bir cenaze var, biz bu cenazeyi nasıl kaldırırız?" şeklinde ifadeler kullandığını iddia etti.
Yaşadığı süreçte çeşitli tekliflerle karşılaştıklarını anlatan anne Karabiber, "Bize hurdadan ibaret olduğu söylendi. 'İş, 20-25 bin liraya hallolur' denildi. Sonra bizi yönlendirdikleri otomobil galerisi gibi olan bir yerde, toplamda 50 bin liraya bu işi çözmek istediklerini beyan ettiler. Kabul etmedik, çünkü bu parayla arabamızı tamir etsek hâlihazırda bir aracımız olacaktı" ifadelerine yer verdi.
SAVCILIK TAKİPSİZLİK KARARI VERDİ
Yaşanan skandal olayın ardından savcılığa yapılan ilk suç duyurusu, yeterli belge sunulmaması nedeniyle takipsizlikle sonuçlandı. Ancak Özden ve annesi Güleser Karabiber, aracının belediye otoparkında olduğuna dair fotoğrafları temin ettikten sonra yeniden savcılığın yolunu tuttu. Otomobilinin güncel değerinin 130 bin liranın üzerinde olduğunu belirten Güleser Karabiber, "Mağduruz ve bunun bir sorumlusu olmalı" diyerek adalet arayışlarının sürdüğünü aktardı.
Belediye ve otopark yetkilileri arasındaki çelişkili ifadeler dikkat çekerken, mağdur aile, bu durumun adli merciler tarafından açıklığa kavuşturulmasını bekliyor.