BİN GÜNDE “MEMLEKET HAREKETİ” SİVAS’TAN BAŞLADI

CHP'den ayrılıp yeni parti kuracağı iddialarıyla gündeme gelen Muharrem İnce, Memleket Hareketi'ni başlattığı Sivas'ta konuştu. CHP'de koltuğu bırakmayan Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunan İnce, "Tek adam partilerine mahkum değiliz" dedi.

Eski CHP Milletvekili ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, '1000 Günde Memleket' adını verdiği hareket için Sivas'a gitti. İnce, Sivas'a giderken İstanbul Havalimanı'nı kullandı. Burada kendisini bekleyen basın mensupları ile ihraç tartışmalarıyla ilgili kısa bir süre konuşan Muharrem İnce, “ Benim böyle kaygılarım ve korkularım yok. Onları ben çoktan unuttum.” dedi. Bin günde memleketin her şehrini gezecek olan İnce, “Sosyal mesafe, maske kuralı ve hijyene dikkat edeceğiz. Öncelikle kendimizi korumalıyız. Herkese uyarılarım bu yönde” diye konuştu.

MAVİ VATAN'A TAM DESTEK

Bin Günde Memleket Hareketi’ni başlatmak için geldiği Sivas'ta özel hazırlanan otobüsün üzerinden Nuri Demirağ Havalimanı önünde kendisini karşılamaya gelenlere hitap eden İnce, memleketin durumundan örnekler vermek istediğini belirterek, hükümetin eğitim, tarım, ekonomi, enerji ve dış politikasına yönelik eleştirilerde bulundu. İnce, Memleket Hareketi olarak Türkiye'nin Mavi Vatan'daki hak ve hukukuna sonuna kadar sahip çıkacaklarını, Türkiye'nin Antalya Körfezi'ne sıkışmış bir kara devleti olmasını asla kabul etmeyeceklerini vurguladı.

“AKILLI SİYASET” VURGUSU

Milli Mücadele'nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin 101'inci yılında bu kentten hareketini başlatan Muharrem İnce, destekçilerine ilk hitabında, "Biz kutuplaşma yerine kucaklaşmayı önereniz. Muhalefet hareketi değiliz, derdimiz gelecektir. Bizim derdimiz gençlerin beyin göçünü engellemektir. Tersine beyin göçünü başlatmaktır. Akıllı toplum, akıllı tarım ve akıllı teknolojileri üreten nitelikli insan gücünü yetiştireceğiz. Hepimiz akıllı telefon kullanıyoruz, akıllı siyasete geçeceğiz.” şeklinde konuştu.

ORTAK AKIL HAREKETİ

12 Eylül ürünü Siyasi Partiler Kanunu değişmedikçe Türkiye’nin sorunları çözülemez diyen İnce, “Türkiye’deki siyasi partiler ortak akılla değil tek adam aklıyla yönetilmektedir. Memleket hareketi de Muharrem İnce ya da tek adam hareketi değildir ortak akıl hareketedir” dedi. Türkiye’yi dijital teknoloji üreten nitelikli insan statüsüne taşıyacağını söyleyen İnce sözlerine söyle devam etti:

“Dünyada 100 marka arasında 1 tane Türk markası yok. Geleceğin dünyasını dijital teknoloji üreten ülkeler belirleyecek. Türkiye’yi dijital ürün üreten bir ülke haline getireceğiz. Geleceğin mesleklerine yönelik iş imkanlarını artıracak söylemlerde bulunacağız, köylerde ve şehirlerin kenarlarında yetenek merkezleri kuracağız. Diplomayı değil mesleği ve yeteneği öne çıkaracağız. Memleket hareketinin yol göstericisi aklı ve bilimi öneren Gazi Mustafa Kemal Atatürk olacak.”

“GELİN BİR OLALIM” ÇAĞRISI

İnce, Memleket Hareketi'ne kimleri davet ettiğiyle ilgili de şunları söyledi:

"Memleket Hareketi'ne siftahsız kepenk kapatan esnafı davet ediyorum. Ürünü dalda kalan çiftçileri davet ediyorum. Umudunu yitirmiş gençleri davet ediyorum. Şiddete uğrayan kadınları davet ediyorum. Siyasi baskı altında inim inim inleyen memurları davet ediyorum. Asgari ücretle çalışıp kıdem tazminatına göz dikilen işçileri davet ediyorum. Huzursuz muhafazakarları davet ediyorum. AK Parti'ye oy verip bugün ülkenin geleceğinden kaygı duyan muhafazakarları davet ediyorum. Kendilerini yalnız hisseden Atatürkçüleri davet ediyorum. Bu düzeni değiştirmek isteyen solcuları davet ediyorum. Çağrım hepinize. Gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım.”

HABER MERKEZİ