400 BİN EURO ZARAR!

Antalyaspor'dan Kopenhag'a transfer olan Paul Mukairu'nun bonservis bedeli belli oldu. Sezon başında Nottingham Forest'ın 2.3 milyon Euro'luk teklifi reddedilen ve Kopenhag'a 1.9 milyon Euro karşılığında giden Paul Mukairu'nun transferinden tam 400 bin Euro zarar edildi.

SADIK ÇETİN SADAK

Antalyaspor'un 2018-2019 sezonunda Nijerya'da bir futbol akademisinden kadrosuna kattığı Paul Mukairu'nun Kırmızı-Beyazlılarla olan hikayesi sona erdi. Danimarka'nın Kopenhag takımına transfer olan Nijeryalı futbolcu, Kırmızı-Beyazlılara 1.9 milyon Euro bonservis getirisi sağlarken, sonraki satıştan da yüzde 15'lik pay yine Antalyaspor'un kasasına girecek.

SEZON BAŞINDA 2.3 MİLYON EURO'YA SATILMADI

Sezon başında İngiliz ekibi Nottingham Forest tarafından 2.3 milyon Euro ile sonraki satıştan yüzde 15 pay teklif edilirken, Kırmızı-Beyazlı yönetim 3 milyon Euro ile sonraki satıştan pay isteyerek bu teklifi reddetmişti. Yaklaşık 6 ay sonra Kopenhag'ın 1.9 milyon Euro'luk teklifine onay veren Antalyaspor, böylece Mukairu'nun satışından 400 bin Euro zarar etmiş oldu.

TARİHE GEÇTİ

Geçen sezonu 450 bin Euro karşılığında Anderlecht'te kiralık olarak geçiren Mukairu, Kopenhag'a transferiyle birlikte toplamda Antalyaspor'a 2 milyon 350 bin Euro getiri sağlarken, Kırmızı-Beyazlıların tarihine de geçmeyi başardı. Bugüne kadar en yüksek bonservis getirisini Ismail Aissati Terek Grozny'ye transferinde getirirken (3.3 milyon Euro), ikinci sırada Fazlı Ulusal (2.5 milyon Euro), üçüncü sırada Paul Mukairu (2.35 milyon Euro), dördüncü sırada Sandro Ranieri (2.3 milyon Euro), beşinci sırada Souleymane Doukara (2 milyon Euro) ve altıncı sırada da Nazım Sangare (1.75 miyon Euro) yer aldı.

NDAO RESMEN ANTALYASPOR'DA

Paul Mukairu ile yolların ayrılmasının ardından yabancı kontenjanında boşluk oluşan Antalyaspor, Alassane Ndao transferini resmen açıkladı. Suudi Arabistan ekiplerinden Al Ahli formasını giyen 25 yaşındaki futbolcu, sezon sonuna kadar kiralık olarak Kırmızı-Beyazlı formayı giyecek. Senegalli futbolcu; Admir Mehmedi ve Fernando Lucas Martins'in ardından devre arası transfer döneminde Antalyaspor'un kadrosuna kattığı 3. futbolcu oldu.