650 BİN EURO'YA 11 FUTBOLCU

Transfer sezonunun hızlı takımlarından Antalyaspor, kadrosuna 11 yeni futbolcuyu dahil ederken, bonservis ödemelerinde elini sıkı tuttu. Kırmızı-Beyazlılar, geçen sezonki maaş bütçesini de düşürürken, bonservise toplamda 650 bin Euro ödeme yaptı

Transfer sezonunda 11 futbolcuyu kadrosuna dahil eden Antalyaspor, bonservis konusunda adeta ince eleyip sık dokudu. Geçtiğimiz sezon fazla forma şansı bulamayan pek çok isimle yollarını ayıran Akrep, "yerli ve genç" sloganıyla uygulamaya koyduğu transfer politikasında transfer edilen 11 futbolcu için sadece 650 bin Euro bonservis ödemesi yaptı.

21 YAŞ ÜSTÜNE BONSERVİS YOK

Kadrosuna dahil ettiği 11 futbolcudan sadece gelecek adına yapılan yatırım transferleri için kasasından para çıkaran Akrep, 21 yaş üstü hiçbir futbolcu için bonservis ücreti vermedi. En yüksek bonservis ödemesini Mert Yılmaz için Bayern Münih'e yapan Kırmızı-Beyazlılar, Beşiktaş'ın 500 bin Euro'yu gözden çıkardığı 21 yaşındaki futbolcunun transferini 350 bin Euro'ya bitirdi.

OMAR İÇİN 150 BİN EURO

Fenerbahçe'nin de transfer listesinde bulunan Omar Imeri, bonservis ödemeleri ikinci sırada kendisine yer buldu. Makedonya kulüplerinden Shkendija'dan transfer edilen yerli statüsündeki futbolcu için 150 bin Euro ödeme yapıldı. Akrep ayrıca, Gökdeniz Bayrakdar için Kocaelispor'a 100 bin Euro, Ali Eren İyican için de Ankaraspor'a 50 bin Euro verildiği öğrenildi.

7 FUTBOLCU İÇİN ÖDEME YAPILMADI

Kırmızı-Beyazlılar; 21 yaş altı futbolculardan Gökdeniz Yılmaz ve Doğukan Özkan için de bonservis ödemesi yapmazken, deneyimli futbolcular kategorisinde yer alan Nuri Şahin, Sidney Sam, Naldo, Serdar Gürler ve Dever Orgill için de geldikleri kulüplere herhangi bir ödeme yapılmadı.

NURİ ŞAHİN İLK KEZ

Antalyaspor’un Werder Bremen’den kadrosuna kattığı Nuri Şahin, ilk kez bonservis bedeli olmadan transfer gerçekleştirdi. 2005 yılında Borussia Dortmund’da profesyonel futbol hayatına başlayan Nuri Şahin, bugüne kadar kulüplerine toplam 24 milyon 100 bin Euro kazandırmıştı.

NALDO'YA SON 5 YILDA 10 MİLYON EURO

Antalyaspor'un bonservis ödemeden Espanyol'dan renklerine bağladığı Naldo için son 5 sezonda kasadan çıkan ücretler dikkat çekiyor. Brezilyalı futbolcu, 2015 yılında Udinese’den Sporting Lizbon’a 3 milyon Euro’ya, 2016’da Krasnodar’a 4 milyon 500 bin Euro’ya, 2017 yılında da Espanyol’a 2 milyon 500 bin Euro bonservis bedeliyle transfer oldu.

1 MİLYON 100 BİN EURO KAR

Antalyaspor, transfer sezonunda gelen ve giden oyuncularla birlikte 1 milyon 100 bin Euro kar elde edildi. Transfer edilen 11 futbolcu için 650 bin Euro ödeme yapan Akrep, Nazım Sangare'nin satışından ise 1 milyon 750 bin Euro kazanırken sonraki satıştan yüzde 15 pay elde edecek. Kırmızı-Beyazlılar, ayrıca Anderlecht'e kiralanan Paul Mukairu için de 2.5 milyon Euro bonservis ve sonraki satıştan yüzde 20 pay maddesi koydurdu.

KORAY GEÇGEL