BİLSEK ANTALYA'DA KURULDU

Kooperatifler, diğer sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve halk eğitimi merkezleriyle işbirliği yaparak birçok dalda eğitim vermeyi hedefleyen Bilim, Sanat, Eğitim, Kültür Kadın Kooperatifi (BİLSEK), Antalya'da kuruldu. BİLSEK'in ilk genel kurulu sonunda Feray Atalay başkan seçildi.Kooperatifler, diğer sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve halk eğitimi merkezleriyle işbirliği yaparak birçok dalda eğitim vermeyi hedefleyen Bilim, Sanat, Eğitim, Kültür Kadın Kooperatifi (BİLSEK), Antalya'da kuruldu. BİLSEK'in ilk genel kurulu sonunda Feray Atalay başkan seçildi.

Kooperatifin merkezinde gerçekleşen genel kurula kadın üyeler katıldı. Kurucu başkan Feray Atalay, "Kooperatifimiz bireyin ve toplumun gelişmesi, farkındalık oluşturulması, bilinçli yol alınabilmesi için birçok alanda eğitim, organizasyon ve destek hizmetleri sunacak" dedi. Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BİLSEK, bilim çalışmalarından sanat atölyelerine, çeşitli mesleki geliştirme ve idame eğitimleriyle her türlü organizasyonun yapısına uygun pek çok eğitim, etkinlik ve hizmet üretimi yapan bir kadın kooperatifi olarak ortaya çıktı. Kadınlarımız sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler işbirliğinde vereceğimiz eğitimlerle ev temizliğinden işyeri temizliği personelliğine, evlerinin mutfağından çıkıp restoranlarda aşçılığa, annelikten çocuk bakıcılığına geçişler yapacak. Kadınlarımız evlerinde bütün gün yemek, pasta, börek, makarna, tarhana yapmanın dışında da iş ve mesleki kariyerler yapabilecekleri çalışmalarımıza da katılıp, değişen Türkiye ekonomisinde yerlerini alabilecek. BİLSEK, kadın kooperatiflerine de koçluk yapacak, koçluk eğitileri verecek. Ürünlerin satışı için pazar bulacak, kendi marketlerini açmalarını sağlayacak, ithalat-ihracat yapmalarına katkıda bulunacak."

DHA