BİLGİSAYAR MÜHENDİSİNİN CV'SİNDE HANGİ PROGRAMLAR YER ALMALI!

Bilgisayar kullanımın hayatın her alanına girmesi, bilgisayar alanda ilerlemenin ve bilgi sahibi olmanın gereklerini ortaya koyuyor. Binlerce kablo, binlerce sinyal, binlerce kod ve binlerce yazılım içeren bu kadar karmaşık bir sitemin sorunsuz çalışabilmesi elbette mühendislik disipliniyle sağlanabilir.

Bilgisayar mühendislerinin iş alanlarında oldukça geniştir. Bu iş hayatında yer almak lisans eğitimin tamamlanmasının yanında CV'lerde sizi farklı kılacak programları veya program dillerinin bilinmesi gerekiyor.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ NASIL OLUNUR?

Diğer mühendislik dallarında olduğu gibi bilgisayar mühendisliği içinde üniversite sınavına girerek bilgisayar mühendisliği için yeterli puan almak gerekiyor. Sonrasında başlanılan fakültenin tamamlanarak lisans diplomasının alınması gerekiyor. Üniversitelerin bilgisayar mühendisliği lisans programını tamamlayanlar bilgisayar mühendisi unvanına sahip olabiliyor.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSİNİN ÇALIŞMA ALANLARI NELERDİR?

Bilgisayar Mühendislerinin temelde yazlım ve donanım geliştirme olsa da, daha geniş alanda yer bulan çalışma alanlarını şöyle sıralayabiliriz;

Sanayi sektörü

Eğitim

Finans

Hizmet Sektörü

Danışmanlık

Ticari faaliyetler

Endüstri

Sağlık

Medya

Öyle bir mühendislik alanı düşünün ki yediğimiz ekmekte, içtiğimiz suda gezdiğimiz yolda, iş hayatımızda kısacası hayatımızın her alanında yer bulsun. Bu gün yapılan yolar, ekmek için yapılan fırınlar, makinalar ve ekipmanlarının tamamı bilgisayar yazılımları ile yapılıyor ve çalışıyor .Bu itibarla bilgisayar mühendisleri çalışma hayatında isteğe göre yazılım ve donanım gelişilmesinde profesyonel destek sunan kişiler olarak karşımıza çıkıyor.

Bilgisayar mühendisi cv örnekleri ile sektörde çalışmak için gerekenleri öğrenebilirsiniz.

İş hayatında En Çok Kullanılan Bilgisayar Programlar Nelerdir?

Kamu kurum ve kuruluşları, özel sektörün hemen her alanında farklı ihtiyaçları karşılamak amacıyla bilgisayar programları kullanılıyor. Bu programları şöyle sırlayabiliriz;

Adobe Photoshop

Excel, Powerpoint, Word, Access, Microsoft Outlook gibi Microsoft Office Programları

Microsoft Teams

Gmail

Hangouts

Google Drive

Basecamp

Adobe InDesign

Adobe Illustrator

Filemaker

AutoCAD

Netcad

Qgis

Logo tasarım

Eta

DOS

Linux

Bilgisayar mühendisleri iş başvuruları yaparken bir çok işletmenin temel faaliyetlerinde etkin olarak kullanılan bu yazılımlara cv'lerinde yer vermesi işe alınma ve iş başarısı açısından son derece önem arz ediyor.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSİNİN CV'Sİ NASIL OLMALIDIR?

Cv özellikle iş başvurularında kullanılan ve konu hakkındaki uzmanlık derecesini ifade etmek için kullanılan yazılı dokümanlardır. Bir kişinin işe alınmasında temel rol alan Cvl'erin gerçek ve güncel bilgiler içermesi gerekiyor. Sön zamanlarda sosyal medyanın etkin kullanılması daha çok grafik tasarım programlarını ön plana çıkarırken, ticaretin elektronik ortama taşınmasıyla da e- ticaret yazılımları son zamanlarda kullanım yeri bulan programlar arında yer alıyor. Diğer taraftan siber saldırıların verdiği veya vereceği zararın bilincinde olan kuruluşlar, bu saldırılara karşı koyabilecek uzman mühendisleri işe alma ve çalıştırma durumunda olabiliyor.

İŞ HAYATINDA BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ

Bilgisayar, kendi içinde sonsuz şeklide değişime ve gelişime uğrayan farklı yapıya sahiptir. Bu nedenle iyi veya kötü yönde bilgisayar uygulamaları geliştirilebilir. Bu denli kendi için değişime uğrayan sistemi takip etmek kontrol altında tutmak sadece bilgisayar mühendisliği lisans programını tamamlamakla o pek mümkün olmaz. Bu nedenle mühendislerin, yazılımları yakından takip etmek güncel ve doğru bilgiler ışığında kendini geliştirmesi, iş başvurularında sağlam bir cv sunmalarına olanak sağlıyor. 

Kaynak: https://cvhazirlama.cool/