BİLGİ KAYNAĞI GAZETECİLER

Savaş alanlarında, deprem bölgelerinde, sokakta halkın nabzını tutan, hastane yoğun bakımlarında, adliyelerde ve sayısız alanda gecesini gündüzüne katarak en sıcak gelişmeleri, kamuoyuna duyuran tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarız

 

SANSÜRLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ
4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvencesini sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmi Gazete’de yayınlanışı nedeniyle 10 Ocak günü kutlama günü olmuştur. Türkiye’de gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den itibaren kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, yapılan tüm sansür ve tehditlere karşı ilkeli, tarafsız bir şekilde görevimizi hakkıyla yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.
DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİ


Lider Gazete ekibi olarak, iletişim çağının hayatımızın her noktasına sirayet ettiği günümüzde demokrasinin vazgeçilmez gereği olan ve gecesini gündüzüne katarak kamuoyunun doğru haber alma ihtiyacını karşılayan tüm meslektaşlarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz. Özellikle pandemi döneminde yaşanılan zor günlerde, kamuoyunu bilgilendirme konusunda üstün çaba gösteren meslektaşlarımızı tebrik ediyoruz.
FATMA ARSLAN