BİLE BİLE LADES

Göztepe karşısında özellikle ikinci yarıda beklentilerin altında kalan Antalyaspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal'ın, Fenerbahçe karşısında sahaya süreceği ilk 11 merak ediliyordu. İlk hafta iyi oynayan kadroyu nispeten bozmayan Ersun Yanal, sadece Mukairu'nun yerine Amilton'a yer verildi.

Amilton ve Ghacha'ya kanatlarda yer vererek 'kontratak oynayacağım' mesajı veren Yanal'ın bu stratejisi de maç önünde mantıklı karşılandı. Fenerbahçe'deki önemli eksikleri de göz önünde bulundurduğumuzda maçın ortada olduğunu söylemek mümkündü.

Ancak istenen futbol sahaya yansıtılamadı. Her ne kadar Süper Lig'in en zor deplasmanlarından birisi olsa da pek çok eksiği bulunan rakibe karşı ortaya koyulan performans hayal kırıklığı yarattı. Yeni transferlerin takıma pek katkısını görmek mümkün olmadı. Göztepe maçında nispeten göze çarpan Poli ve Ghacha dahil, Fenerbahçe karşısında takımın hüviyetini değiştirecek bir performans göremedik.

Son dakikalarda gelen gol de bile bile lades gibiydi. O dakikaya kadar Fenerbahçe'ye çok net pozisyon vermese de mahkûm bir oyun ortaya koyan Antalyaspor'un gol yememesi mucize gibiydi. Fenerbahçe karşısında topu rakibe vermek beklenebilirdi, ancak bu kadar futbol anlamında ezilmesi de beklenen sonun habercisi oldu.

GÖZLER TRANSFERDE

Antalyaspor taraftarının gözünün kulağının odaklandığı diğer yer ise golcü transferi. Bu dönemde pek çok golcüyle temasa geçen Antalyaspor yönetimi, mali disiplinden taviz vermiyor. Bunların en somut örneği ise Ayoup El Kaabi ve Mame Thiam'da yaşandı.

El Kaabi’nin menajerinin fiyat artırma çalışmalarını karşılıksız bırakan Kırmızı-Beyazlılar, formayı giymek isteyen Mame Thiam'ı ise bonservis ödemek istemediği için Kayserispor'a bıraktı. Oysaki Senegalli futbolcunun Fenerbahçe'den sonra oynamak istediği kulüplerden birisi Başakşehir, diğeri ise Antalyaspor'du.

Bu iki oyuncunun ardından da listesindeki isimlerle görüşmelere devam eden yönetim, bazılarının üzerini çizdi. 3 futbolcuyla daha temas halinde olan Antalyaspor'un, bu hafta içerisinde yeni golcüsünü açıklayabileceğini söyleyebilirim.

Bu arada dikkat çekmek istediğim bir diğer konu da taraftar psikolojisi... El Kaabi'nin Hatayspor'a gitmesiyle karalar bağlayan taraftarı işin açıkçası anlayamadım. Elinizde Bundesliga'da oynamış, Avrupa futbolunu bilen Haji Wright'ı görmezden gelip, ABD'liden daha düşük piyasası olan, Avrupa futbolunu hiç bilmeyen bir futbolcuyu göklere çıkarmanın tek yorumu: "Komşunun bahçesi hep daha yeşil görünür" düşüncesidir. Alternatif bir golcü gereklidir, ancak elinizdeki oyuncuyu gömmek bana mantıklı gelmiyor. Haji Wright'ın Göztepe ve Fenerbahçe maçlarında beklenen performansı sergileyemediğini görmemek de mümkün değil. Ancak kendisinin kamp döneminin sonlarında tam 15 gün antrenmana çıkamadığını ve bu sebeple fizik olarak eksik kaldığını söylemekte fayda var.