BİLDİĞİNİZİ ANLATIN Kİ, DİLSİZ ŞEYTAN OLMAYIN

Geçtiğimiz hafta CHP’de yaşanan istifa skandalı mı desem, yoksa kargaşası mı desem bilemiyorum. Ama bildiğim bir şey var birilerinin bir şeyleri ve bildiklerini saklaması.

Alanya’da CHP’li Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Bağışlar, bir gece önce istifasını duyurdu sonrada vazgeçtiği yolunda iddialar ortaya atıldı. Ancak işinin aslının öyle olmadığı ortaya çıkmıştı.

Bağışlar’ın yaptığı açıklamalar bomba etkisi yaptı ve olayın resmen bir rant kavgası olduğu gün yüzüne çıktı. Bir diğer Meclis Üyesi Nazmi Zavlak ile ilgili ortaya atılan iddia bir türlü açıklığa kavuşmadı.

Bağışlar, partisinden istifasına gerekçe olarak Zavlak’ın bir rant olayına ortak olmasını gösterdi. Doğru mu değil mi bunu açıklamasını gereken iddiada adı geçen siyasidir.

Fakat aynı iddiada yer alan bir diğer konu ise Zavlak hakkında partisinin işlem yapmayıp mecliste grup sözcüsü olarak görevlendirilmesi. Ranta ödül verilmiş gibi bir ima var.

Bu konuda istifasını veren Yılmaz Bağışlar’ın olayı atanmış İl Başkanı Nuri Cengiz’e anlatmasına rağmen kulak ardı edilmiş. Bunu ben değil Bağışlar söylüyor.

Hatta Bağışlar olayı ilçe başkanının tüm ayrıntıları ile bilmesine rağmen umursamadığını ifade ediyor. Resmen adam rant karşısında çırpınıyor ama herkes kulağının üzerine yatıyor. Demek ki herkes bu ranttan payına düşeni alıyor!

Ve yaşananlar karşısında istifa etmesi bile suç sayılan Bağışlar susmuyor gibi yapıyor. Hareketine umursatamaz tavırla bakan CHP’yi resmen tehdit ediyor. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yılmaz Bağışlar, “İstifa etmekte bir onurdur. Partime zarar vermemek için susuyorum. Konuşursam hiçbiriniz o koltuklarda oturamazsınız" diyor.

Bak kardeşim; madem ağzını açtın konuş ve cümleni yitir. Susma. Bu millet susan siyasetçi değil konuşanını istiyor. Bildiğin bir şey varsa açık açık söyle. Halk senden bunu bekliyor. Çünkü bu millet sana haklarını koruman için, bilmediklerini öğrenip açıklan için yetki verdi.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav), “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” demiştir. O zaman sende susma, bildiklerini anlat ve dilsiz şeytan olma. Zaten CHP seni dışlamış. Bu saatten sonra bağımsız olduğundan siyasi kaygın olmayacağı için gönlün rahat olsun. Hadi bekliyoruz.

YAŞAMADAN OLMUYORMUŞ!

Bir olayı yaşamadan kimin ne sıkıntı çektiğini anlamak olmuyormuş. Çünkü davulun sesi uzaktan çok hoş geliyormuş. Tıpkı benim hafta sonunda yaşadığım gibi!

Efendim bu yıl ilk kez Antalya dışına yana merkez dışına çıktım. Bir dost ziyareti için Pazar günü Elmalı’ya gittim. Kaş Gömbe turu yapıp akşam eve dönüşe geçtik. Vay anam vay…

Giderken bir sıkıntı çekmeyen kaymak gibi yollardan akan ben ve ailem dönüştü öyle bir çile çektik ki sormayın. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde böyle trafik olmaz vallahi.

Yaklaşık 1 saatte vardığımız elmalıdan 3 saati aşan bir sürede eve gelebildik. Niye mi? kısaca ben anlatayım, siz yorumlayın yetkililer cevap versin.

Tamı tamına Korkuteli’den itibaren 2.5 saatte şehre girebildik. Bir kuyruk bir kuyruk. Ucu bucağı görünmüyor. Sadece stop lambalarından tahmin yapıyoruz, uzunluk hakkında.

60 kilometrelik Korkuteli-Antalya arasında özellikle yapılan yol bakım ve onarım çalışması nedeniyle yol tıkanıyor. Tam bir Çin işkencesi. Git git bitmiyor yol.

Sonra Termessos kaşağındaki 3-5 aracın karıştığı bir kaza. Ambulanslar, polisler olay yerinde. Yolun bir şenidi açık. İşkencenin açtığı yaranın üzerine tuz biber bu kaza.

Gecesi ayrı bir dertmiş. Ben bunu yaşadım ama gündüzü daha başka bir dertmiş. Önümüz kış. Bu yol çilesi biter mi bitmez mi bilemiyorum ama stresten öldürecek gibi. Sayın yetkililer; yapmayın, etmeyin. Bırakın şu safsata işlerinizi de şu yoldaki tamiratı biran önce bitirin. Yoksa siz biteceksiniz haberiniz ola.

KİM GÜZELLİK KREMİ ALDI?

Geçen hafta ANFAŞ Fuar Merkezi'nde 4 gün süren, Beautylife& Cosmo Hair EXPO Estetik, Güzellik, Kişisel Bakım, Kozmetik, Ve Kuaför Ekipmanları Fuarı açıldı.

Berberler, kuaförler ve güzellik uzmanları şovlarla ilgi çekmeye çalıştı. Güzellik malzemeleri neredeyse yok sattı. Antalya protokolü de fuara büyük ilgi gösterdi. Fotoğraflar böyle diyor!

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere fuara katılan isimler oldu.

Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, tüm üst düzey ziyaretçileri fuardaki stantları  tek tek gezdirmiş. Ancak daha sonra o ziyaretçiler eşleri ile fuara gelerek alışveriş yapmış. Bana gelen bilgiler bu yönde!

Tabi alınan güzellik malzemelerini kullananlar 58'inci Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin açılış törenine gitmişler. Hepsinin yüzü pırıl pırıl maşallah. Kremler işe yaramış gibi.

Bakalım önümüzdeki günlerde güzelleşenler tek tek ortaya çıkıp boy gösterecektir. Cakalarını ve fiyakalarını birlikte göreceğiz. Umarım kullandıkları alerji yapmaz da o güzelim ciltleri bozulmaz.

KORANAVİRÜS YARDIMI İMİŞ

Dünkü yazımın içinde, “ALSANA BAŞKA SKANDAL” başlıklı bir bölüm vardı. Muratpaşa Belediyesi konuya duyarlılık gösterip açıklama yaptı.

Aşkın Akcan adında bir hanımefendinin “Sevgili @MuratpasaBld.  Evine 3 maaş giren ailelere neden aşevi yardım kolisi getiriyor? Gerçekten ihtiyaç sahiplerine noldu?” diye bir paylaşım yapmıştı. Hatta Güzeloba mh 2252 sk. tek bir kişiye paket verildiğini söyleyip açıklama istemişti.

Sosyal medyada yer alan paylaşımı bende köşeme almıştım. Dün beni belediyenin ilgili birimi aradı ve yardım kolisi verilen ailenin toptan koronavirüs nedeniyle karantinada oldukları için yardım taleplerinin yerine getirildiğini izah etti.

Başka bilgiler de var ama KVK nedeniyle ben yazamadım. Aydınlattıkları için teşekkür ederim.