BEYTULLAH DEMİR İSTİFANIN ARDINDAN LİDER HABER'DE KONUŞTU

Geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden Gelecek Partisi Antalya Eski İl Başkanı Beytullah Demir, partisinden destek göremediğini ve il yönetimi olarak yok sayıldıklarını belirterek “Eşref Ural olayı da bardağı taşıran son damla oldu ve istifa ettik” diye konuştu.

Lider Haber ekranlarında yayınlanan Ahmet Demir ile Dobra Dobra, siyasetin nabzını tutmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Antalya siyasetinde çalkantılara neden olan Gelecek Partisi’nde yaşanan istifa depreminin sancıları sürüyor. Gelecek Partisi Antalya Eski İl Başkanı Beytullah Demir’in konuk olduğu programda, istifanın ardından yaşanılanlar ilk kez Lider Haber ekranlarında konuşuldu. İstifa etme sebeplerinin birçok sebebe dayandığı fakat Eşref Ural’a rozet takılmasının bardağı taşıran son damla olduğunu söyleyen Demir, istifanın ardından yaşanılanları ve sitemini ise şöyle dile getirdi:

“Ben görevlerimden istifa ettim. Son yaşadığım birkaç olay partiden de istifa etmeme sebep oldu. İl binasını, anahtarından televizyonuna kadar taş çatlasın 10 arkadaşımızla yaptık. Davetle gelen kurucular biz buranın sahibiyiz deyip il binasına sahip çıktılar. Kendilerini partinin sahibi olarak görüyorlar. Ben orada artık yürümeyeceğimi anladım ve partiden de istifa ettim.

En son il binasında çay kaşığı dahi getirmeyen arkadaşlar il binasına öyle bir sahip çıktılar ki biz genel başkanımızın portresinin fotoğrafını asacak çivi ararken kimse bize ne yapıyorsunuz demedi. Özellikle genel merkez kurucular o gün ne hikmetse çay kaşığına kadar hesap sordu. Eşref beyi bile orada gördük. Önceden planlanmış organize bir şeyle karşılaştık. Bu beni üzdü. Bugün yanımızda olsa da bırakıp gitse de herkesin bir emeği var. Hiç emek vermeyenler o gün oradaydı. Biz dik duruşumuzdan hiçbir zaman taviz vermedik, vermeyi de düşünmüyoruz.” 

“DAVUTOĞLU İLE SİYASETÜSTÜ İLİŞKİMİZ VAR”

AK Parti’den 2020 yılında istifa ederek Genel Başkanlığını Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı Gelecek Partisi’ne geçen Beytullah Demir, Davutoğlu ile siyasetüstü bir ilişkilerinin olduğunu ve parti kurulduktan sonra kendilerine görev verildiğini söyledi. Kuruculuğun zor olduğunu ve il teşkilatı ile görevini yürüttüğünü söyleyen Demir, “30 Ocak 2020 yılında görev bize verildi. İl başkanı olarak mazbatamızı aldıktan sonra Antalyamıza geldik ve 55 günde il yönetimimizi kurduk.  İl binamızı tutup faaliyetlerimize başladık. 31 Mayıs itibariyle genel merkezin kongreye gitmesi için illerin kongre yapması gerekiyordu. İl kongremizi tamamlamamız için 7 ilçemize ihtiyacımız vardı. 7 ilçe başkanımızı atadık ve partimizi kongreye hazır hale getirdik. Bu süreçte çok zorluklarla karşılaştık. Siyasette rekabet ve iç çekişmeler olur. Birkaç sıkıntı yaşadık. Bunlardan yılmadık ve geri adım da atmadık. 2 ya da 3 ilçemizi sıfırdan kurup 20 Eylül 2020 tarihinde il kongremizi tamamladık. Türkiye’de 42 ya da 43 kongre tamamlandı ve bunlardan birisi de Antalya’ydı” dedi.

“GENEL MERKEZ BİZİM ARKAMIZDA DURMADI”    

İl Yönetim Kuruluyla atanan Kepez İlçe Başkanı’nı yine İl Yönetim Kurulu ile görevden aldıklarını fakat genel merkezin kendilerine tanınan bu yetkiyi kullandırtmadığını söyleyen Demir, “İç çekişmelerden yılmadık ancak biz Kepez İlçe başkanımızı görevden aldık. Bu kararımızı da genel merkeze gönderdik. Genel merkez de ne hikmetse bu arkadaşa devam etsin seçime gidiyoruz, kimseyi kaybetmeyelim modunda. Genel Merkez, tüzüğün bize verdiği yetkiyi kullandırmadı. Biz de bu süreçten rahatsız olduk. Görevden alma sebebimiz haklı gerekçelere dayanıyor. Partiye zarar veren kim olursa olsun gereğini yaparım dedim. Yönetim kurulumuz da partiye zarar veren kim olursa olsun gerekeni yaptık ama genel merkez bizim arkamızda durmadı” diye konuştu.

“ANTALYA KAMPINDAN HABERİMİZ YOK”

Gelecek Partisi Antalya Kampı’nın il yönetimi olarak kendilerine haber verilmediğini söyleyen Demir, Antalya İl Teşkilatı’nın hiçe sayıldığını belirterek, Eşref Ural’ın da bir gazeteci aracılığıyla partiye geçmek istediğini ifade ettiğini bu talebi kendisinin dikkate bile almadığını söyleyen Demir, “Antalya’da kamp yapıldı ama bize haber verilmedi. Antalya İl Teşkilatı’nın haberi olsa da olur olmasa da olur mantığındaydılar” ifadelerini kullandı.

“DİKKATE ALMADIM”

Kepez Meclis Üyesi Eşref Ural, geçen yıl bir gazetecinin aracılığı ile partiye geçmek istediğini fakat bu isteği dikkate bile almadığını söyleyen Demir, “Ben siyasi ahlaka önem veren birisiyim. CHP’den istifa edip AK Parti’ye, AK Parti’den istifa edip tekrardan CHP’ye dönüp reddedilip bize talepte bulunma gerekçesi, ‘ben AK Parti’ye Ahmet Davutoğlu için geçtim’ diye bir söylemi olmuş. AK Parti’ye geçtiği süreçte Gelecek Partisi kuruldu, AK Parti’den istifa edip direkt bize gelseydi, ben arabamla götürüp genel merkezde bizzat kendim taktırırdım rozetini. Bu doğrultuda Eşref beyin CHP’ye üyeliği onaylanmamış. Böyle bir talepte bulunuldu bana, ben dikkate bile almadım” dedi.

“EŞREF URAL BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLAYDI”

İstifa etme sebeplerinin Eşref Ural’a rozet takılmasıyla il yönetiminin bir kez daha hiçe sayıldığını söyleyen Demir, “Bizim kurucu arkadaşımız kampta genel başkanımıza takdim etti ben de genel başkana gerekli bilgiyi anlattım. Rozet takma programı yapılıyor. Bize katılım noktasında bilgi verildi. Biz burada Antalya İl Başkanıysak bizim görüşlerimiz değerli olmayacaksa il yönetimi olarak gereğimiz yoktur diyerek istifa ettik. Orada bir duruş sergiledik. Eşref Bey ile kişisel bir sorunumuz yok. Ondan dolayı gitti gibi bir izlenim oldu ama bu bardağı taşıran son damlaydı” diye konuştu.

"GENEL BAŞKANIMIZ BENİ ARADI"

Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ile istifa ettikten sonra konuştuğunu söyleyen Demir, yaşanılanları şöye anlattı:

“İstifa ettikten sonra beni çok arayan oldu. Dostluklar oluştu. Genel Başkanımızla da görüştük. Rozet takma olayında beni orada göremeyince Beytullah nerede diye sormuş ve beni aradı. Niye böyle oldu gel görüşelim dedi. Bize değer verdiğini gösterdi, farklı alternatifler farklı görevler teklif edildi ama ben artık siyaset yapmak istemediğimi ailemle vakit geçirmek istediğimi söyledim. Şimdi en çok mutlu olanlar çocuklarım.”

“EMEK VEREN İNSANLARIN DIŞLANDIĞINI GÖRDÜK”

Genel merkezi yapılan ziyarette il yönetiminden istifa söylemlerinin olduğunu ve süreci uzatmak için elinden gelen her şeyi yaptığını söyleyen Demir, “İnanan insanlarla yürüdük. Şimdi geldiğimiz yolda inanan insanların emek veren insanların bir anda dışlandığını gördük bu bizi üzüyor. Baştan genel merkezin desteği olmadan yürüyeceksiniz denildi. Manevi anlamda da genel merkezin bir desteğini göremedik. Genel merkeze bir ziyaret gerçekleştirmiştik oradan il yönetimindeki arkadaşlarımızın çoğu istifa edelim gibi bir söylemde bulunmuştu. Ben belki düzeltiriz hesabıyla Antalya’ya bir gidelim orada konuşuruz deyip süreci biraz uzatırız diye düşündüm ama değişen bir şey olmadı” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK SUÇ GENEL MERKEZİN”

Ahmet Demir’in AK Parti’de arayıp da bulamadığınızı Gelecek Partisi’nde buldunuz mu? Sorusuna ise Beytullah Demir şöyle yanıt verdi:

“AK Parti’de bir seviye vardı. Herkesin birbirine karşı saygısı vardı ama burada hiç öyle bir şey yok. En büyük suç genel merkezin, genel merkezin tavrı. Biz defalarda söyledik ilçe başkanı zamanında görevden alınsaydı, il teşkilatımız sıkıntıya girmezdi. Şuan en iyi illerden biri Antalya olurdu. Kişisel ikbal peşinde olanlar, parti ilerlese de olur ilerlemese de olur diyenler yüzünden parti bu hale geldi.”