BEŞİKTAŞ ŞİFRELERİ

Milli aranın ardından temsilcimiz Alanyaspor, geçen yılın şampiyonu Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Oyun olarak iyi ancak skor almada çok kötü bir Beşiktaş ile karşı karşıya geleceğiz. Son izlediğim Trabzon maçında özellikle dikkat ettim, Beşiktaş pozisyon üretmekte büyük sıkıntı yaşayan bir takım. Topa sahip olma, pas ve topu geri kazanma süreleri ligin üzerinde seyreden, üstelik bir çok teknik oyuncuyu kadrosunda barındıran bir Beşiktaş nasıl pozisyon üretmekte zorlanıyor anlaması güç. Bu üretememe sıkıntısı umarım Alanyaspor'a karşı da devam eder. Forvet bölgesinde Batsuhayi sanırım Alanya maçında olmayacak. Pres gücü çok yüksek olan Fransız yıldızın olmaması Alanyaspor'un yararına ancak yerine oynayacak genç isim Güven gününde olursa  çok tehlikeli bir isim olabiliyor.

Alanyaspor Fenerbahçe maçında olduğu gibi tamamen kapanacak ve kontra ataklarla gol arayacaktır. Bunu istemesede yapacak çünkü Beşiktaş rakiplerini bu oyuna zorlayan bir takım. Stoper hattı yavaş olan ve orta alanda sadece Josef'in defansif aksiyonlarına kalan Beşiktaş'a hızlı hücumlarla gol atabiliriz. Ama öncelik yememek olmalıdır. Alanyspor' da tek önemli eksik ise Borja olarak görünüyor. Rosier ve Ghezzal'ın olduğu kanadı Tayfur ile savunacağız. Davidson eğer Tayfur'a gerekli yardımı yapar ve Rosier'i kovalarsa bu sınavı geçebiliriz.

Alanyaspor üst sıraları hedefliyorsa büyük takımları yenmesi ve sükse yapması gerekiyor. Daha önce belirttiğim gibi lige çıktığımız ilk yıldan beri Sivasspor ile birlikte büyük takımlardan en çok puan alan ekibiz. Böyle maçlar puan kadar bu bağlamda da önemli. İlk milli aradan sonra muhteşem bir seri yakalamıştık. Yine aynısı başarmayı umut edelim. Ve lütfen artık şu stadı dolduralım. Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve Antalya halkı gelin şu takıma destek verin, tribünden bir ses olun. Futbolu azıcık seviyorsanız bu havayı solumanızı, bizlerle omuz omuza vermenizi istiyoruz.