BEŞİKTAŞ MASADA AVANTAJI KAPTI

Türkiye Futbol Federasyonu, yaklaşık 15 gün önce belirlediği Türkiye Kupası finalinin adresini ve zamanını resmen paylaştı. Daha önce Lider Gazete'nin de duyurduğu gibi final 18 Mayıs Salı günü İzmir Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanacak.

Kağıt üzerinde ilk bakışta Türkiye Futbol Federasyonu'nun, adil bir karar aldığını söylemek mümkün, hatta bana da sorduklarında hem İstanbul'a hem de Antalya'ya eşit mesafede olduğu için en iyi adresin İzmir olacağını söylemiştim. Ancak masum bir düşünceyle, her zaman olduğu gibi Süper Lig sezonu tamamlanmadan finalin oynanacağını düşündüğüm için bunları söyledim.

Şimdi detaylara girdiğimde Beşiktaş'ın masada nasıl bir avantajı elde ettiğini siz de anlayacaksınız.

Final mücadelesinin İstanbul Olimpiyat Stadyumu'nda oynanabileceği iddiaları ortaya atıldığında Antalyaspor Başkanı Mustafa Yılmaz haklı olarak, "Böyle bir kararın verilmesini istemiyoruz, adil bir karar bekliyoruz" demişti. Çünkü maç seyircisiz oynanacak olsa dahi adres İstanbul olacağı için Beşiktaş yolculuk yapmadan maça çıkabilecekti.

Şimdi İzmir detaylarına bakalım...

Final 18 Mayıs Salı günü oynanacak, yani Süper Lig'in son haftasından 2 gün sonra. Antalyaspor, o hafta evinde Konyaspor'u ağırlayacak.

Peki ya Beşiktaş?

İzmir'de Göztepe ile oynayacak. Yani Türkiye Kupası finalinin oynanacağı Gürsel Aksel Stadyumu'nda son maçına çıkacak ve Antalyaspor karşılaşmasını aynı şehirde, yolculuk yapmadan bekleyecek!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun adalet anlayışı bu mu?

Peki neden 18 Mayıs?

Oynanabilecek bir tarih daha var, 5 Mayıs... Ancak o tarih Beşiktaş'a uymaz. Çünkü 3-4 gün sonra Galatasaray'a konuk olacaklar, yorulmamaları lazım! Bugüne kadar örneği oldu mu bilmiyorum ama sırf Beşiktaş'ı karşısına almamak için sezon bittikten sonra kupa finalinin oynanmasına karar verildi.

Bu adaletsiz karar sebebiyle Antalyaspor Kulübü acilen tepkisini vermeli ve düzenlemenin ona göre yapılması gerekir. Bu karar, Beşiktaş'ı masada 1-0 öne geçirir.