BERKAN KUTLU CİMBOM MUTLU

Alanyaspor ile Galatasaray, uzun süren pazarlıkların ardından Berkan Kutlu'nun transferi için anlaşmaya vardı. Genç oyuncu için Galatasaray'ın 3.5 milyon Euro ödeyeceği ifade edildi.

Alanyaspor'un geçtiğimiz sezon başında İsviçre'nin Sion takımından transfer ettiği Berkan Kutlu ile yol ayrımı zamanı geldi. Galatasaray'ın uzun süredir transferi için pazarlık yaptığı 23 yaşındaki futbolcuda mutlu sona ulaştı. 5 milyon Euro'dan başlayan pazarlıkların 3.5 milyon Euro seviyesinde ve bir sonraki satıştan pay vermek üzere anlaşma zeminine ulaştığı öğrenildi. Başarılı futbolcu, Sarı-Kırmızılılarla 5 yıllık sözleşmeye imza atacak.

64 DAKİKA OYNAYARAK GELDİ

Alanyaspor'un kasasına önemli bir gelir sağlayacak Berkan Kutlu, 2019-2020 sezonunda Sion formasıyla sadece 64 dakika forma giyerek, Turuncu-Yeşillilerin yolunu tuttu. Antalya ekibinde Teknik Direktör Çağdaş Atan'ın vazgeçilmezleri arasında yerini alan genç futbolcu, geçtiğimiz sezon toplamda 42 maça çıkıp 2 bin 740 dakika sahada kalırken, 3 gol ve 2 asist üretti.

İSTANBUL'A GİDEN 8. FUTBOLCU

Berkan Kutlu, Alanyaspor'dan Beşiktaş, Galatasaray veya Fenerbahçe'ye transfer olan 8. futbolcu olacak. Fenerbahçe'ye Steven Caulker ile Papiss Cisse, Beşiktaş'a Vagner Love, Salih Uçan, Welinton ve Fabrice N'Sakala, Galatasaray'a da Emre Akbaba'yı gönderen Alanyaspor, Berkan Kutlu'yu da Sarı-Kırmızılılara yolcu etmeye hazırlanıyor.

10.7 MİLYON EURO

Alanyaspor, İstanbul takımlarına gönderdiği 8 futbolcunun 3'ünden bonservis geliri sağlayamazken, Vagner Love için Beşiktaş'tan 3.2 milyon Euro, Emre Akbaba için de Galatasaray'dan 4 milyon Euro'yu kasasına koydu. Welinton karşılığında Beşiktaş'tan Fatih Aksoy'un bonservisi ile birlikte Alpay Çelebi ve Ahmet Gülay ise kiralık olarak kadroya dahil edildi. Papiss Cisse ve Fabrice N'Sakala ise bonservisini eline alarak İstanbul'un yolunu tuttu. Berkan Kutlu'yu da 3.5 milyon Euro karşılığında gönderecek Alanyaspor, böylece kasasına toplamda 10.7 milyon Euro koymuş olacak.