BEREKET AYINDA, ANTALYA MÜSİAD

Gecesi-gündüzüyle, iftar öncesi ve sonrasıyla, her dakikası, her saati ile kıymetli Ramazan Ayı’nı yaşıyoruz. Orucun yarısına bile geldik. Mübarek ay her yıl şükürler olsun bereketiyle geliyor. Maneviyatı insana huzur verirken bir takım çalışmalar yüzleri güldürüyor.

Günümüzde eski ramazanları aramadığımızı söylesek yalan olur ama şimdi de kendine has güzelliklerini yaşıyoruz ama ne eskisi kadar ev davetleri var, ne de fakir fukarayı gözetme! Bazı müstesnalar hariç. İnşallah kalan sürede de daha şefkatli oluruz ve daha çok fakir fukarayı gözetleriz.

İşte size bu ayda müstesna bir çalışmadan bahsedeceğim. Geçmişte yaşatılan bir gelenekten. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi öyle bir çalışmaya imza attı ki aklınız durur.

Hani bazen televizyon ve gazetelerde görürsünüz ya, “Robin Hood mahalle bakkalından borç defterini satın aldı” diye. Bir efsane olarak gösterilirdi o gizli hayırsever.

MÜSİAD Antalya Şubesi geçmişte gelenek olan ama günümüzde filmlere konu olabilecek bir Anadolu geleneği olan ‘ZİMEM DEFTERİ (veresiye defteri)’ uygulamasını geçen sene olduğu gibi bu sene de hayata geçirdi.

MÜSİAD Antalya Şubesi Başkanı Boğaçhan Göksu önderliğindeki çalışma gönüllere fethetmeye yetiyor. Mahalle muhtarlarının katılımı ile ihtiyaç sahibi olup mahalle bakkallarına borçlarını ödeyemeyen vatandaşların veresiye borçların MÜSİAD ödüyor.

Yetmiyor, borçları ödenenlere kumanya yardımı, alışveriş kartı yardımı ve acil ihtiyaçları için de nakdi yardımlar yapılıyor. Sorarım size, “Bu yüzyılda böyle kaç iyilik sever kişi kaldı?” Bir elin parmaklarını geçmez ama demek ki hala atalarımızın mirasını devam ettiren insanlar varmış.

Bu çalışma yapılırken ne MÜSİAD üyeleri ne de yardım alan kişiler birbirlerine görmüyor. Muhtarlar aracılığı ile ulaştırılıyor. “Alan el veren eli görmüyor” yani.

Ve bir de çağrıda bulunuyorlar.

“Sizlerin desteği ile daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmayı temenni ediyoruz. Detaylı bilgi için Zimem Defter Komisyonu Üyemiz, Gençlik Kurulu Başkanımız Ebubekir Yıldız ile iletişime geçebilirsiniz. 0534 914 72 62.”

Vallahi şapka çıkartılacak bir çalışma.

Antalya Valiliği başta olmak üzere bu çalışma ödüllendirilmelidir derim.

KRİPTODA FETÖ PARMAĞI

27 yaşında bir çocuk tam 2 milyar dolar toplamış saf vatandaştan ve çekip gitti Arnavutluk'a..!  Onlarca sorunumuz varken birde bu mesele çıktı. Burası Türkiye. Bir günde bu ülke insanı için, bir değil, iki değil, üç değil, en az dört beş ülke gündemi oluveriyor. Gerçek gündemi kaçırıyoruz. Banker Kastellileri, Cem Uzan’ın İmar Bank vakasını yaşasak bile akıllanmayız. Çünkü kolay para kazanmayı çok ama çok seviyoruz. Parası çok ve oturduğu yerden para kazanma peşinde olanların milyar dolarlarını bir anda iç edip yok olmasının ardından işin detaylarını takip ediyorum. İşin içinden çıkacak isimler netleşince buradan paylaşacağım. Fakat asıl benim aklımı kurcalayan, bu işler tosuncukların  ve kriptoların tek başına hakkından geleceği işler değil. Thodex’in, Çiftlikbank’ın ve benzeri dolandırıcılık olaylarının bir FETÖ projesi olduğunu düşünüyorum. Çünkü son dönemde mali kriz yaşayan FETÖ’ye bu paralar aktarılıyor gibi geldi.

“77.5” PROJE DEVREDE

CHP’li Muhittin Böcek’in 77 dev proje vaadiyle seçildiği Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde birde buçuklu proje çıktı. Proje Yetmiş yedi buçuk oldu. Eskiyen simit tezgahları değiştiriliyor. Tamı tamına 163 adet.  Elbette tezgahlar eskidi değiştirilecek ama acelesi mi vardı? Bütün projelerin önüne geçti. Yapılan tezgahlar albenili fakat fiyatı da bir o kadar albenili.15-20 bin lira civarında. Şimdi bu pandemi döneminde ne gerek vardı bu kadar masrafa? Keşke her şey normale dönse de öyle yapılsaydı daha uygun olurdu. Hem de sizin projelerinizin önüne geçmemiş olurdu.