BERABER DEM’LENİN

Önceki gün akşam bir TV programında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i dinledim. Aman Allah’ım! “Bu nasıl bir siyasetçi, bu nasıl bir dil kullanıyor, koskoca köklü bir çınar olan CHP bu zihniyetin eline mi düştü?” diye hayretler içerisinde kaldım.

***

Sorumluluk makamında olanların daha üsluplu bir dil kullanması ve daha mantıklı yapıda bir siyasi anlayışla hareket etmesini bekleriz elbette ama Özel, adeta 31 Mart'ın yaşatacağı hüsranı şimdiden hissetmeye başlamış ki onun hezeyanı ile saldırıya başlamış.

***

Rakiplerine saldırılara, olmadık dille siyasi şov yapmasına her şeye rağmen hadi eyvallah da, ya "bu milleti sokağa da döneceğiz " açıklaması. Bu nasıl bir kafa, nasıl bir anlayış Allah aşkına.

6-8 Ekim olaylarında bu milleti sokağa dökmeye teşebbüs eden Kandil'deki hainler ve onların uzantılarının verdiği zararı hepimiz çok iyi biliyoruz. Keza 15 Temmuz da öyle.  Demokratik ülkelerde hak aramanın yolunun sokaktan geçmeyeceğini bilmiyor mu Özgür Özel?

***

Eğer bilmiyorsa diyeceğim de bal gibi bildiğine emimin. Ha bilmiyorsa tarihteki benzer durumların not alındığı sayfaları incelesin, kendinden daha tecrübeli abilerini ablalarını bir dinlesin. Onlara gerek yok benim referansım artık beraber "Dem"lendiğimiz ortaklarımız diyorsa o da ayrı bir konu.

***

Ancak birilerinin talimatı ile "Dem"lenmek zorunda kaldığı o malum uzantıların sözüyle hareket ediyorsa bilsin ki kendine yazık eder. Kongrelerde, meydanlarda, salonlarda selam çaktığı malum şahıs gibi gideceği yeri kendi hazırlar.

***

Bu dil onu sadece CHP Genel Başkanlığından götürmez aynı zamanda o dilini kullandığı, selam çaktığı malum şahıs ile beraber ketılda çay demlesinler diye onun yanına gönderir.

Onun malum şahsın yanına gidip gitmemesi de aslında bizi pek bağlamaz da o halkı sokağa da dökeceğiz cümlesi üç kuruşluk siyaset uğruna kardeşi kardeşe kırdırır.

***

Tarihte örnekleri çok olan ve her defasında olanın millete olduğu o acı hatıralarla dolu günler tekrar yaşanırsa Allah korusun kaybeden milletimiz olur, devletimiz olur. O yüzden bu devlete ve millete kaybettirecek dilden herkes uzak dursun.

Israrla durmayanlar ve bazı yaraları kaşımaya çalışanlar da elbette hem vebalini hem de bedelini ödeyecek. Bedel ödeme zamanı ise 31 Mart.

SON SÖZ

Aziz milletimiz o tarihte öyle bir bedel ödetecek ki bırakın sokağa çıkmayı ayağa kalkacak halleri kalmayacak.