BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM

Benzin ve mazot fiyatlarında indirim gelecek mi akaryakıt fiyatlarında indirim olacak mı sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor.

Brent petrolün 139,1 dolar seviyesini aşmasının ardından akaryakıt fiyatlarında yükseliş yaşanmıştı. Yaşanan artışın ardından Petrol İhraç eden ülkeler (OPEC) ve OPEC+ ülkeleri tarafından arzın arttırılacağı yönündeki açıklamalar ve ardından oluşan olumlu havanın ardından brent petrolün varil fiyatı 101 dolar seviyesine kadar geriledi. Mazot fiyatlarına 2.38 kuruşluk indirimin ardından bugün yeni bir indirim daha gelmesi bekleniyor.

BENZİNE 1.76 TL, MOTORİNE 93 KURUŞLUK İNDİRİM

Dün mazot fiyatlarında yapılan indirimin ardından petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün devam etmesi ve brent petrolün varil fiyatının 101 dolar seviyesine kadar çekilmesinin ardından 16 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1.76 TL, Motorine ise 93 kuruşluk bir indirimin daha yapılması bekleniyor.

Bu akşam yapılacak olan indirim beklentisinin gerçekleşmesi halinde 20,40 kuruştan satılan benzin İstanbul'da 18,64 liraya Motorin fiyatlarıdna yapılacak olan indirimin ardından 20,50 lira seviyelerinde olan mazotun litre fiyatının 19,57 liraya düşmesi bekleniyor