BENİ ANLAMIYORLAR

Dert yanıyoruz ‘beni anlamıyorlar’ diye. Peki, biz kendimizi anlayabildik mi? Rabbimiz bizleri niçin yaratmış? Allah’ın (cc) huzurunda mesuliyetten kurtulmak için nasıl bir tedbir aldık?

***

Dünya işlerini öğrendiğimiz gibi ilmihalimizi ehil hoca efendilerden öğrenip namaz kılmalı ve diğer dini görevlerimizi unutmamalıyız.

***

Bir kibrit çöpünde dünyayı yakabilecek ateş cevheri mevcuttur. Fakat bazı anne, baba, dede ve ninelerde evlatlarını sevindirebilecek ne bir güler yüz, ne bir kucaklama ne de el cömertliği duygusu yoktur.

***

Bazı insanlarda çocuk psikolojisi vardır. Devamlı arkasında bir destekçi isterler. İstediği olmazsa bunalıma girerler. Bazı insanlar da kendini ve başkalarını da idare etmek isterler. Başkalarına da yön verecek şekilde kendilerini yetiştirirler. Ailelerin çocuğu yetiştirme şeklinin bunda payı çok büyüktür.

***

Kendilerini akıllı zannedip başkalarını aldatanlar aslında kendilerini aldatıyorlar ve alçalıyorlar. Çünkü bu dünyanın üstü varsa altı da var, hesap kitap yeri olan ahireti de var. Beyinleri beton gibi kalıplaşmış, kalpleri günahlardan kararmış olanlar bunu hesaplayamazlar.

***

İnsan kötü ruhlu olursa başkalarına tepeden bakar. Onları hakir görür, onlara kötülük yapar. Fakat emniyetin eline düştüğü zaman kapana kıstırılmış fare gibi perişan bir hale düşer. En güzeli yanlış düşünceleri, kirli ruhları arındırıp insanlara faydalı olmalı.

***

Cebrail aleyhisselam ile kör şeytan ebediyen barışmayacaklardır. Sanki şeytanla barışmışlar gibi sürekli gıybet edenler, kumar oynayanlar ve alkol alanları anlayabilmek mümkün değildir. Mübarek Ramazan ayı vesile olsun inşallah, kötü alışkanlıklarımızı bırakıp insanca ve İslam’ca bir yaşama başlayalım.

***

Üç arkadaş sohbet ederken bir tanesi uyuyakalmış. İnsanlığımızın zayıflığından iki arkadaşı ona gülmüş. Adam uyanınca samimi bildiği arkadaşlarının kendisine güldüklerini, alaycı ifadeyle baktıklarını görünce öfke ve üzüntüyle şöyle demiş; ‘siz bana güleceğinize kendi halinize ağlayın’.

***

Fındık ikinci kalite bile olsa lokumun içine girince insanlar nezdinde değer kazanır. İnsan günahkar bile olsa hacca gidince o mabedin yüzü suyu hürmetine dünyada bir değer kazanır. Rabbim cümle Ümmet-i Muhammed’in evlatlarına hacca gitmeyi nasip etsin inşallah (amin)!

***

SON SÖZ

Dünya, yüce İslam’ı bizzat şahsında yaşayanlar için cennete gitmeye sebep olan bir uçaktır. Aynı dünya, yüce İslam’ı şahsında yaşamayıp isyan edenlere sanki bir tuzaktır.