BEN TERÖRİST MİYİM?

Şu hayatta belki de en nefret ettiğim; “Ben terörist miyim?”, “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?”, “Benim vergimle maaş alıyorsun”, “Haritadan yer beğen” cümleleridir.

Yirmi beş yıllık polislik yaşamımda her gün değişik profillere sahip kişilerden bu cümleleri duymaktan gına gelmişti. Sanırsın; güvenlik görevlileri sadece teröristle mücadele ediyor. Ve yine sanırsın, teröristin alnında kocaman harflerle ‘’TERÖRİSTTİR’’ damgası var da; biz okuyamıyoruz.

Keza terörist olmayanların alnında da “Müsteşar, milletvekili, milletvekilinin yedi göbek öteden akrabası, milletvekili ile çekilmiş fotoğrafı var. Belediye başkanı, belediye başkan yardımcısı, belediye başkan yardımcısının kuzeninin arkadaşının oğlu, encümenin torununun kirvesi, filanca iş yerinin sahibi vs’’ yazıyor da; biz yine mi okuyamıyoruz?

Hadi, okuduk diyelim; ne olacak? Seni alkollü araç kullanırken yakaladıysak; üstüne bir içkide biz ikram edip, yoluna devam et mi diyeceğiz?

Olmuyor arkadaşlar, olmuyor! Güvenlik güçlerinden veya gittiğiniz devlet kurumlarındaki görevlilerinden yasaya aykırı pozitif ayrımcılık istemek yakışmıyor.

Böyle yaparak değer kazanmadığınız gibi, bir değeriniz varsa onu da kaybedip, küçülüyorsunuz. Sadece kendiniz küçülmekle kalmıyor; mensubu olduğunuz partiye ve liderine de zarar veriyorsunuz.

Türkiye Cumhuriyeti, hukuk devletidir ve yasalar önünde herkes eşittir. Oturduğunuz koltuklarla değer kazanmak yerine, o koltuklara değer kazandırın.

Mensubu olduğunuz partiyi büyütmek için bir tuğla da siz koyun.  Zaten sizin göreviniz de budur. Yoksa; koltuk gidince; kişiliksizliğiniz ile dımdızlak ortada kalıverirsiniz.

Siz dımdızlak ortada kalırsınız da, o hakaret ettiğiniz Türk polisi; göğsünde şanla şerefli Türk bayrağı olan üniformayı taşımaya devam eder.

Emniyet teşkilatı hiçbir siyasi partiye muhtaç değildir. Lakin; çalışanı ile, emeklisi ile, ailesi ile ve siyaseten etkileyebileceği; eş, dost, hısım, akrabası ile yaklaşık beş milyon nüfusa sahiptir. Bu rakam da; ülkemizin yüzde on seçmeni demektir.

ŞUNU İYİ BELLEYELİM

Yüzde on seçmen kitlesinin ne demek olduğunu siyasetçilere tek tek anlatacak değilim. Lakin şunu bilin; seçim öncesi, polislerin elinden kuşlar gibi yemlenip, seçildikten sonra polislerin üstüne pislemeyin.