BEN ŞEHİT TORUNUYUM

Her sene 24 Nisan geldi mi, ABD Başkanı ne diyecek diye pür dikkat televizyon izleriz. Ne diyecekleri belli. 1915 olayları için tarih ortada, arşivler ortada. 1915 Ermenilerin zulmünü gören vatandaşlarımızın torunları, dedelerinden dinledikleri; camilere çoluk çocuk, genç ihtiyar demeden hepsini doldurup cayır cayır yaktıklarıdır. Dinleyenler hala yaşıyor.

EVVELA BİZ KİMİZ?

Biz Orta Asya’dan kopmuş, yolda İslamiyet’le tanışmış , 1071’de Malazgirt’ten güzel Anadolu’ya girmiş ve İstanbul’u yurt edinmişiz.

Osmanlı olarak 600 yıl dünyaya adalet ve insanlık dersi vermiş, 1000 senedir de Yüce İslam’ın bayraktarlığını yapmış bir milletiz. Osmanlı İmparatorluğu halen dünya devletleri tarafından siyasi, askeri vb. birçok konuda halen dikkatle incelenmektedir.

Tabii ki hatalı taraflarımız var, kritik zamanlarda birbirimizi desteklememişiz.

Timur gelmiş öyle bir tokat vurmuş ki, yarım asırda kendimizi toparlayamamışız. 300 bin ordu ile Viyana’ya varmışız, savaş meclisi kurulmuş. Merzifonlu Mustafa Paşa, Kırım Hanını ve İbrahim Paşayı azarlamış. Onlar da savaşta ihanet etmişler ve çözülüp geri dönmüşüz.

1877-78 Plevne’de Osman Paşamıza yine kıskançlık yüzünden yardım edilmemiş ve Rus orduları İstanbul Çatalca’ya kadar gelmiş.

Sultan hazretlerinin idaresi beğenilmemiş, İttihat ve Terakki Cemiyeti mensupları 1909’da onu devirmişler. O’nun 33 sene koruduğu Osmanlı’yı onlar 1918’e kadar 9 senede bitirmişler.

Çin 4 bin senelik bir devlet olduğu halde sürekli ayakta kalmayı başarmış. Çünkü birbirlerini desteklemişler.

Köprülüler zamanında Osmanlı’nın 24 milyon kilometrekare toprağı vardı, şimdiyse bir milyon kilometre kalmadı.

BİRLİK YOKSA DİRLİK DE YOK

Evet, kahraman ve savaşçı bir milletiz. Fakat kritik zamanlarda birbirimizin paçasından aşağı çektiğimiz için tarihte 16 imparatorluk ve birçok devlet kurduğumuz halde sürekli yıkılmışız. Buradan çıkaracağımız ders Mehmet Akif Ersoy’un “Allah (cc) bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” sözüdür (Amin).

NOT: Rahmetli dedem Eyüp, 1.Dünya Savaşı’nda İngilizlerle Bağdat’ta savaşırken şehit olmuştur.