BEN KİMİM?

İşine aşk derecesinde tutkulu olan bir saniyesini boşa harcamaz. İş yerine zamanında yetişmek için yerinde duramaz. Erken yatmayan erken kalkamaz. Kalksa da iş yerinde yorgun ve durgun olur, verimli ve aktif olamaz.

***

Müslüman disiplinli çalışmalı, başarılı olmalı. Konuşmakla, başkalarını eleştirmekle bir yere varılmaz. Başkalarının yaptığı yanlışları konuşmak yerine onlardan ders çıkarıp aynı yanlışları yapmamaktır başarı.

***

Çağımızın belki de en büyük hastalıklarından bir tanesi başkaları hakkında konuşmak. Başka bir kadın, başka bir iş yeri, başka bir şirket, başka bir komşu, başka bir çalışan, başka birinin yaşamı gibi.

***

Başkalarına harcanan zamanı kendisine harcasa, konusunda uzman olacak insanlar. Enerjimizi ve zamanımızı kendimiz için kullanalım. Beynin de zamanın da enerjinin de bir limiti, kapasitesi var.

***

Her konuda fikir sahibi olup başkaları hakkında yorum yapmaktansa bilgi sahibi olmayı denemeli insan. Bu eforu kendisi için harcamalı. Başkaları hakkında konuşmakla kaybedilen zaman ve enerji bizim için çok kıymetli.

***

Her bir birey öncelikle kendisine sormalı ‘Ben kimim?’ diye. Şirket ise ‘Biz kimiz?’ demeli. Zaten bu sorunun cevaplarını bulabilir ve algılayabilirsek bütün mesele çözülmüş oluyor.

***

Kendini tanımalı, bilmeli öncelikle insan. Eforu buraya harcamalı. Hayata bu gözle bakıp buradan ilerlemeye başlarsak bize verilen bedeni, aklı, zekayı doğru kullanmaya başlamışız demektir.

***

Her zaman değindiğimiz gibi öncelikle mevcut halimize şükrederek uyanmalıyız her güne. Başkasının, başkalarının neye sahip olduğuyla ilgilenmeden kendi sahip olduklarımıza şükrederek başlayalım hayata.

***

Şükretmek ve inançlı olmak bizim en büyük gücümüz. Öncelikle sağlıklı olmak bize verilen en büyük nimet. Sonrasında sahip olduğumuz her şey için şükretmeliyiz. Aile, çevre, iş, araç vb.

***

Ruhumuzu ve bedenimizi de doğru beslememiz lazım. Enerjimizi ve zamanımızı öncelikle bize fayda sağlayacak doğru şeylere harcamamız gerekiyor. ‘İyi insan’ olmak çok zor değil, her şeye ve herkese rağmen.

GÜLÜMSE

Günün birinde yeni bir işyeri açmaya kalkarsam; benimle çalışan herkes önce gülümsemeyi bilenlerin arasından seçilecek. Ve sonra onlar problemlerin üzerinden gülümseyerek atlamayı öğrenecekler.

***

SON SÖZ

Bütün kapıların üzerinde notlar olacak, kocaman: “GÜLÜMSE”. Ödül olmanın “ödülünü” sun kendine, insanlara tebessümünü sunarak... Ve bu onuru “yüzünde” taşı, gülümse.

Muammer Erkul