BEN İYİLEŞECEĞİM

Yeniden âşık olacak, bir adam için şiirler dokuyacağım. Bahçeme papatyalar ekecek, fonda Sezen Aksu çalacağım. Ben yeniden içecek isem kadehimi mutluluğuma kaldıracağım, ama bu sefer yanılmayacağım. Söz olsun!

***

Olur da düşerse yüreğine elem bir sızı... Beni hatırla. Yakıp yıktığın duygularımı, harabeye çevirdiğin yıllarımı, Uyku kaçırırdı senin yaptıkların, vicdan sızlatır. Gelme diyorum artık sana. Sevme, özleme, bekleme... Sen her şeyi eline yüzüne bulaştırdığın gibi kalbimi de ihanetine bulaştırdın. Artık sen beni yanında isteme.

***

Vazgeçtim senin dirayetinden. Canımın içi diye severken seni, canımın içine basa basa çekip Ve ben vazgeçtim canımın içinden. Artık gecenin içinden gelsen, gecenin lacivertinden içip gelsen de doğrulmaz bu gönül sana. Sen bana yâr olamazsın ki.

***

Olsan olsan yara olursun. Yetmez bir de yarama tuz olursun. Ben senden vazgeçtim canımın içi. Artık gelsen de bir, gelmesen de...

***

Bedenim bedel olacak elbet. Artık devir değişti. Tekerlemelerdeki gibi kayıkçının küreği, hop hop etmiyor yüreği. Şimdi fırıncının küreği, yok ediyor bir gençliği.

***

Masallardaki gibi değil hayat. Şimdi kırmızı başlıklı kıza tecavüz ettiler, ormanın derinliklerinde yaktılar babaanne kılığına girmiş caniler. Rapunzel saçlarını kesti, güvenemedi prensini kulesine çıkarmaya. Külkedisi başlarım böyle düzene dedi, yaktı sigarasını.

Şu köşe yaz köşesi, şu köşe kış köşesi değil artık.

***

Ben kızıma masal okumayacağım. Pamuk prensesin uyanması için illa prensin gelip de dudağından öpmesi gerekmediğini ona açıklayacağım. Bir insanı uyandırmak için umutlarına dokunmak bile yeterlidir... Rapunzel'in kuleden kurtulması için saçlarını prense uzatması gerekmediğini anlatacağım.

***

Güzelliğini kimse geçemesin diye bir cadının tüm güzel kızları yok etmesini anlatmayacağım. Önemli olanın yüz güzelliği değil yürek güzelliği olduğunu anlatacağım. Prenseslerin pürüzsüz ciltleri, renkli gözleri, uzun saçları olduğunu anlatmayacağım.

***

Sivilceli bir ergen olduğunda bile kendisini prenses gibi hissetmesini öğreteceğim. Bir masala karakter olmasını engelleyecek, kendi şiirine şair olmasına öncü olacağım.

SAMİMİYETSİZ SEVGİLER

Ben kızıma fön makinesinin hayatı düzleştirmeyeceğini, aydınlatıcıların onun sadece yüzünü aydınlatacağını ama geleceğini aydınlatmayacağını, fondötenle sadece yüzündeki kusurları kapatacağını ama kitaplarla içindeki kusurları kapatacağını açıklayacağım. Olur da bir kızım olursa onun her hareketine bir şiir dokuyacağım. Samimiyetsiz sevgilerde teselli bulmaması için. Kız çocuklarını babasının prensesi olarak değil, kendi hayat hikâyesinin güçlü karakteri olarak yetiştirmeniz temennilerimle...