BEN FAŞİSTMİŞİM

İnsanın yapıp ettiklerinden sual edilmesi akli melekelerinin sıhhatine bağlıdır. Hukuki anlamda kişinin ceza ve hukuki işlem ehliyetine sahip olabilmesi eskilerin ifadesiyle mümeyyiz olmasını zorunlu kılar. Mümeyyiz olmak, öz ifadeyle, iyiyi kötüden ayırt edebilmek demektir; tefrik etmek en başta aklın alanına giren bir eylemdir. 

Tıbbi açıdan ayırt etme yeteneğine sahip olmak, sosyal hadiseleri değerlendirmede, çoğu zaman ayırt etmenin tahakkuku anlamına gelmez. Meselelere katı bir ideolojik yaklaşımla bakanlar elmalarla armutları karıştırırlar; yani ki ayırt edemezler. Böyleleri, bahis mevzuunu bağlamından koparır, şartlanmış bir zihnin sarmalında klişelerin kapladığı ufuksuzlukta hep aynı şeyi söyleyip dururlar.

 Başını kuma gömüp bütün dünyanın, bunu fark etmezler ama kendi sığlığından ibaret olduğunu zannedenlere vuzuha kavuşmuş izahlarda bulunmak nafile bir iştir. Ne söylenirse söylensin bu tiplerin anlayacakları kendi klişeleridir.

Muhatabın ne söylediğini tam olarak idrak etmeden, kendinde hazır bulunan ve her söylenene verdiği aynı cevabı da içselleştirmediği anlaşılan ideolojik saplantılı zavallılar niyet okumakta ve yaftalamakta pek mahirdirler! 

Bu saplantılı tipler kendi gibi düşünmeyenlerin, takdire şayan en erdemli davranışlarını, niyet okuyarak sıfırlamaya çalışırlar. Diğer bir deyişle son derece kompleksli bir psikolojileri vardır. Onlar insanı ve hayatı, siyah ve beyaz mesabesinde katı ve mutlak nitelemelere mahkum ederler.

 İdeolojik saplantılılarının bu ruh haleti, onların müfteri olmasını kaçınılmaz kılar. Zira hakikate sırtını dönen ve kendisi gibi olmayanı “ötekileştiren”, kendi nefsindeki tüm arızaları muhataba yükleyen biri saldırgan ve yaftalayan olmaktan kurtulamayacaktır. 

Ülkemizin huzurunu bozan Başta HDPKK, FETÖ olmak üzere her türlü terörü, lanetleyen, beni “faşistlik”, “şovenlik”, “örümcek kafalı” olmakla itham edenler Başta yeni CHP'liler… Ne söylediğime bakmadan, Ayırt etme yeteneğinden mahrum, ideolojik saplantı kurbanı bu zavallılara ne söylesem kar etmez; lüzumu da yok!

''Ne Mutlu Türk'üm Diyene'''

Söylediklerim zorunuza gidiyor ise… noktayı koyalım.

Ben FAŞİSTİM ARKADAŞ…