BEN DE FABRİKA AYARIMA DÖNDÜM

Kaç aydır CUMHURBAŞKANLIĞI ve MİLLETVEKİLLİĞİ seçimi nedeniyle içim dışım SİYASET oldu. Ben bu konuda yazdıkça sizin de aynı hale düştüğünüze eminim. Sabah beni oku, akşam evde televizyona bak aynı terane.

Değişim isteyenlerin DEĞİŞMEDİĞİ, tam aksine değişmesi istenenlerin DEĞİŞTİĞİ bir ülkedeyiz. Seçim bitti, seçilen seçildi ve göreve başladı, TÜRKİYE YÜZYILI’NIN startı verildi.

Fakat değişim isteyenlerin tüm İTİRAZLARA ve ELEŞTİRİLERE rağmen hala koltuklarına tutunmaları inanın benim gibi düşünenlere BÖÖÖÖHHHHH dedirtti. Onun için “Allah herkesi bildiği gibi yapsın” dedim ve FABRİKA AYARLARINA dönmeye karar verdim.

Kararım kesin ve kati. Genel siyaset benim işim değil. Biz ANTALYA’da yerel işlere bakalım, sorunları didikleyelim. Hem NALINA hem de MIHINA vuralım. Bugün üç bölümlük bir yazı olacak. Hani “VURDU GOL OLDU” misali. Bakalım ses nereden gelecek

İLK RAUNT: MURATPAŞA

Antalya merkezinin NÜVESİNİ oluşturan MURATPAŞA ilçesinde son dönemde FALEZ 1 ve FALEZ 2 Parkları hunharca kullanılmaya başlandı. Herkes kafasına göre takılıyor.

Dün bana iki ayrı noktadan haber ve fotoğraflar geldi. Biri FALEZ 2 PARK’tan diğeri ise FALEZ 3 yani namıdiğer GENÇLİK PARKI’NDAN ya da bir diğer adıyla DÜDEN ÇAYI’nın denize döküldüğü şelaleden.

Dün burada TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI nedeniyle büyük bir temizlik hareketi yapılmış. Akdeniz Üniversitesi Mağara Araştırmaları Topluluğu öğrencileri ve belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları burada TEMİZLİK yapmışlar.

Öğrenciler, denizden yüksekliği yer yer 40 metreyi bulan FALEZLERDE temizlik yapmış. Ekiplerin halat kurarak gerçekleştirdiği çalışmada kilolarca cam ve plastik atık toplanmış.

Böyle işler sanırım bir tek bizde oluyor. MURATPAŞA’da ise her daim oluyor. Çünkü parklara ne bakan var ne çeken. Herkes eline geçeni ya parka ya da FALEZDEN aşağı atıyor.

Kulakları çınlasın buraları halka kazandıran dönemin Belediye Başkanı SÜLEYMAN EVCİLMEN, parklara sahip çıkma adına hem temizlik ekibi hem de birer güvenlik görevlisi sabitlemişti.

Aslında bu bir görüş meselesi olsa gerek. Gelen gideni MAALESEF arattı. Bunu ben değil bölgede yaşayan halk ve parka nazır evleri olan vatandaşlar yani Başkan ÜMİT UYSAL’ın KOMŞULARI söylüyor.

Sadece bu mu? Bakımsızlık MURATPAŞA’nın her hücresine nüfuz etmiş. Dün gelen diğer fotoğraflarda DÜDEN ÇAYI’nın yine köpürmeye başladığı ve bunların da denize döküldüğü görülüyor.

Bir süre önce DÜDEN etrafındaki tesislerin suya bıraktıkları ZEHİRLİ ATIKLAR sanırım yine bırakılmaya başlanmış. Bunu DENETLEYECEK olan MURATPAŞA BELEDİYE ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri. DENETİM olmayınca da hal böyle oluyor.

İKİNCİ RAUNT: MURATPAŞA

Muratpaşa’nın dillerden düşmeyen FALEZ 1 ve FALEZ 2 Parklarında başıboşluk almış başını gidiyor. Bunu bir değil onlarca kez yazdım. Dağdan taştan ses geldi YETKİLİLERDEN ses gelmedi.

Bugün buralardan olanları bir kez daha yazıyorum. Parklar DİNGONUN AHIRINA dönmüş vaziyette. PANDEMİ alışkanlığı nedeniyle sandalyesini kapan çimlerin üzerine ÇİLİNGİR sofrasını kuruyor.

FALEZ 2 PARKI yakınında oturan bir arkadaşım bir iki kare FOTOĞRAF attı. Birileri çimlerin üzerine yayılmış; öğlen gelip akşama kadar ben diyeyim 1 siz deyin 2 kasa bira içmişler.

Bu kadar içen adam çişini nereye yapacak? Kolayı var. Bir AĞAÇ GÖLGESİ bulan hemen oraya ÇÖĞDÜRÜVERİYOR. Anlık rahatlama. Amma akşamdan sabaha o koku yok mu; bölge insanlarına evlerini SATILIĞA çıkaracak kadar keskin ve pis.

Tabi olay dönüyor dolaşıyor eski Başkan EVCİLMEN’in aldığı tedbirlere geliyor. Hadi belediye umursamıyor. Ya bu memleketin polisi, valisi niye UMURSAMIYOR anlamıyorum.

Kardeşim, bu ülkede halka açık alanlarda içki içmek yasak değil mi? 2005 yılında kabul edilen KABAHATLER KANUNU'nun 35’inci maddesine göre YASAK. Hem de cezası bile var.

O zaman birileri işini yapmıyorsa başka birilerinin bu işi yapmasının vakti gelip geçmektedir. Önümüz yaz, 40-45 derece sıcakta kimsenin ÇİŞ KOKUSU çekmesini istemezsiniz sanırım.

ÜÇÜNCÜ RAUNT: MURATPAŞA

Antalya’nın belalısı KARAVANCILARI daha iki gün önce burada gündeme getirdim. Hatta MURATPAŞA BELEDİYESİ’nin Falez 2 Parkı etrafına park eden karavancıları kaldırmak için uyardığını dile getirmiştim.

Başka bir yazımda inatlaşmalardan kimin GALİP GELECEĞİNİ merakla beklediğimi ifade etmiştim. Belediye ekipleri karavanları kaldırtamamış ve inatlaşmayı karavancılar kazanmış.

Öyle böyle değil. TEZGAHI kurmuşlar keyiflerine bakmışlar. Balık baştan kokmuş. Adamlar kentsel dönüşümden RANT peşinde koştukları için böyle maçlara kondisyonları yetmemiş.

Bakalım ÜÇ RAUNDUN SESİ nereden gelecek. İşimiz beklemek. Sabırla hem de.