BELGESİ OLMAYAN TAMİR EDEMEYECEK

Antalya Elektronikçiler Odası Başkanı Metin Süngü, ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ bulunmayanların artık cep telefonu tamir ve bakım işlemlerini yapamayacağını belirtti. Başkan Süngü, odaya kayıtlı esnafın mağdur olmaması amacıyla sınav merkezi oluşturulduğunu açıkladı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), kullanılmış cep telefonlarının sertifikalandırılması, yenilenmesi ve satışa sunulmasına standart getirmesinin ardından, Mesleki Yeterlilik Kurumu da (MYK) ikinci el cep telefonlarının tamir ve bakımıyla ilgili düzenlemeye gitti. Mesleki Yeterlilik Kurumu, ikinci el cep telefonlarının satışa hazırlanması öncesinde tamir ve bakımını yapan iş yerlerindeki çalışanların, Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmasını zorunlu hale getirdi.

“YERİNDE BİR KARAR”

Antalya Elektronikçiler Odası Başkanı Metin Süngü, telefon tamiri ve satışı yapan birçok üyesinin Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin zorunlu olmasının yerinde bir karar olduğunu söyledi. Belge almanın zorunla hale gelmesiyle birlikte bizde bir çalışma gerçekleştirdik diye belirten Başkan Süngü, “Antalya’da odamıza kayıtlı olan elektronikçi cep telefonu tamircilerine biz bu belgeyi vermek için bir sınav merkezi hazırladık. Bu eğitim merkezinde bize çırak eğitim merkezlerinin çok faydası oldu. Bizim için bir sınıf tahsis ettiler” dedi.

ÜCRET TALEP EDİLMİYOR

Eğitim için üyelerinden herhangi bir ücret talep etmediklerini söyleyen Süngü, “İnşallah kısa bir süre içerisinde bütün üyelerimize gerekli bilgi ve belgeleri vereceğiz. Bu uygulamayı yaparken de üyelerimizden hiçbir ücret almadan gerçekleştireceğiz” diye ekledi.